Suplimente de dieta si nutritionale: afla mai multe despre suplimente

Uneori, din cauza programului nostru aglomerat, avem tendinta sa uitam de nutrientii esentiali cum ar fi proteinele, vitaminele si mineralele, care sunt responsabile de o sananatate buna. O alimentatie adecvata este cel mai important factor pentru o sanatate de invidiat. Dar daca trebuie sa facem fata uneori la incercari ale vietii care nu ne permit sa avem o alimentatie echilibrata , putem incerca sa folosim suplimente – in acest fel rapid, usor si eficient vom acoperi deficitul de nutrienti.

Suplimentele sunt de fapt un substitute al nutrientilor esentiali care ne lipsesc din alimentatie in anumite perioade mai ocupate. Din moment ce aceste suplimente contin anumiti nutrienti, ne vor ajuta sa fim energici si sa dezvoltam masa musculara.

Cine are nevoie de suplimente?

1) Orice persoana care nu are o alimentatie echilibrata are nevoie de suplimente. Importanta unei diete echilibrate este discutata adeseori, asa ca, pentru a acoperi deficientele nutritionale, chiar avem nevoie de suplimente.
2) Pentru persoanele care practica body building si pentru atleti, care se presupune ca au nevoie de o cantitate mai mare de suplimente. O alimentatie normala nu ofera suficienti nutrient, asa ca e nevoie de un plus obtinut din suplimente.
3) Femeile insarcinate au nevoie de suplimente cu fier, acid folic si calciu.
4) Adolescentii de obicei nu consuma o cantitate suficienta de fier.
5) Din moment ce vegetarienii nu consuma produse animale, au lipsa de proteine, fier, vitamina B12, zinc si calciu.
6) Copiii au nevoie de suplimente deoarece sunt in crestere si li se dezvolta masa osoasa. Acestia pot primi multivitamine de mestecat si suplimente minerale, impreuna cu bauturi sau shake-uri care contin protein si vitamine.

Trebuie sa fii foarte atent in ceea ce priveste suplimentele deoarece multe dintre asa zisele suplimente nu sunt de folos in dezvoltarea masei musculare. Dar fara indoiala ca suplimentele te ajuta sa fi mai energetic atunci cand vine vorba de lucrul la sala.

Unul dintre cele mai cunoscute suplimente este CREATININA.

CREATININA – atunci cand este combinata cu o alimentatie echilibrata, te ajuta sa ai mai multa energie pentru dezvoltarea masei musculare. Te ajuta sa depui mai mult efort cand mergi la sala. De asemenea ajuta la formarea mai rapida a masei musculare.

Daca vrei sa extragi creatinina direct din alimentative poti consuma carne o data pe zi. Carnea e cea mai buna sursa de creatinina.

Aspect important – nu lua o supradoza de creatinina. Nu te ajuta! Ia aexact cantitatea recomandata de antrenorul tau sau de doctor. Asigura-te ca iei creatininta adevarata, deoarece exista multe suplimente contrafacute pe piata in acest moment. Asa ca ar fi bine sa ai grija!

De asemenea ai putea lua alte suplimente cu ar fi suplimentele cu carbohidrati; poate ajuta si suplimentele lichide, dar inca o data, ai grija sa le iei la recomandarea antrenorului tau sau al medicului.

Suplimentele cu carbohidrati ofera organismului tau o doza in plus de carbohidrati. Acestia de obicei activeaza hormonul de crestere si proteinele, process care duce la dezvoltarea masei musculare.

Bauturile pe baza de proteine sunt foarte bune deoarece iti dau mai multa energie fara consum de insulina. Capsulele cu vitamine si minerale sunt foarte cautate deoarece iti ofera nutrientii necesari in mod rapid si eficient.

Masuri de precautie – daca iei prea multe suplimente cu vitamina E poti sa daunezi sanatatii in loc sa te simti mai bine. Potrivit cercetatorilor de la John Hopkins University, daca iei suplimente cu vitamina E intr-o cantitate mai mare de 400 UI (unitati internationale), apare chiar riscul mortii.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.