Cunoastem cu totii beneficiile consumului de ceai verde, dar sub ce forma alegem sa il consumam vara. Cald sau rece? Cum este ceaiul rece mai bun pentru organisumul nostru?
Despre ceaiul verde se stie ca are un continut bogat in nutrienti si mai ales in antioxidanti, pe timp de vara ramane o singura nedumerire: cum sa bem ceaiul, cald sau rece? Dincolo de preferintele fiecaruia dintre noi trebuie sa luam in considerare efectele pe care le are ceaiul verde asupra organismului nostru in cele doua ipostaze. Daca ceaiul verde este la fel de sanatos rece ca si cald, depinde de modul in care acesta a fost preparat.
Dinstinctia clara intre sanatos si nesanatos, in ceea ce priveste ceaiul verde, se face tocmai intre ceaiul preparat si cel preambalat. Inafara de functiile ce asigura potolirea senzatiei de sete, ceaiul verde preambalat pastreaza un numar neglijabil de nutrieti. In schimb, ceaiul preparat, indiferent de metoda folosita, pastreaza nu doar savoarea ceaiului verde in stare naturala, ci si substantele nutritive atat de benefice organismului. Recomandarea este de a prepara ceaiul tocmai din frunze de ceai proaspete si nu din prafuri sau alte variante usor de gasit in comert. Daca vrobim despre ceaiul rece ca optiune de servire a unui ceai preparat ca la carte, atunci pastram ideea de ceai sanatos.
Insa chiar daca ceaiul verde atat in stare calda, cat si rece, contine o cantitatea mare de subtante hranitoare pentru organism si antioxidanti, absorbtia acestora este mult mai rapida in cazul ceaiului verde cald. Acestru lucru este datorat faptului ca in cazul bauturii in stare rece organismul trebuie sa il incalzeasca pentru a facilita absorbtia nutrientilor in sange. Pentru ceaiul cald procesul de absorbtie are loc mult mai repede si mai eficient.
Preparti-va ceai verde si hidratati-va organismul cu acesta, mai ales pe timpul verii. Cald sau rece, ceaiul verde ramane licoarea organismului sanatatos.