Popcorn: de mancat sau de evitat

In fata televizorului, la film, intre doua mese sau cu musafirii, mancam popcorn. Ar trebui sa il evitam? Este oare un aliment sanatos?

Popcorn floricele de porumbA manca popcorn sau floricele de porumb este acelasi lucru ca si cum am manca boabe de porumb dulce sau porumb direct de pe cocean. Varianta uscata presupune aceleasi boabe de porumb care la caldura au crapat si s-au transformat in floricele.

Popcornul are un continut scazut de grasimi si nu contine zahar, ceea ce inseamna ca, in conditiile prepararii fara adaugarea altor ingrediente, acesta are o valoare calorica foarte mica. Pentru ca nu contin sodiu, floricele de porumb nu sunt o problema din punct de vedere al continutului de sare.

Prepara fara grasime

Nimic nu pare amenintator asupra sanatatii noastre si a greutatii pana acum. Insa de cele mai multe ori, cand vine vorba de floricele de porumb pierdem din vedere un aspect, cel mai important de altfel in acest caz. Modul de preparare poate transforma pana si cel mai sanatos aliment intr-un pericol alimentar. Ceea ce adaug la prepararea floricelelor de porumb reprezinta adevarata problema. Sarea, untul sau uleiul sunt de fapt ingredientele de evitat si nu popcornul ca atare.

In cazul floricelelor de porumb din comert exista aceiasi inamici ascunsi ai siluetei. 60% din caloriile unei pungi de popcorn provin din grasimea adaugata la preparare pentru un surplus de gust.

Popcorn sanatos

Cele mai sanatoase floricele de porumb sunt cele preparate in masini speciale, insa nu in care se folosesc grasimi, ci in cele in care popcornul este realizat cu ajutorul aerului cald. Daca sunti mari iubitori de popcorn, o astfel de masina reprezinta o reala investitie pentr sanatatea dumneavoastra.

Nu evitati popcornul preparat sanatos, despre cel preparat cu gras nu va pot spune decat sa-l savurati cu moderatie.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.