Laptele: este benefic pentru tine?

Laptele e cunoscut pentru beneficiile sale asupra organismului, dar oare se ridica la inaltimea asteptarilor? Fiecare are propria parere cu parere la bautul laptelui, si fie il iubesc, fie il urasc. Din acest articol vei invata ce este laptele, care sunt beneficiile acestuia si partile negative ale acestei bauturi controversate. Nu exista un raspuns bun sau rau cu privire la consumul acestui aliment. Trebuie sa iei chiar tu aceasta decizie.

Laptele este un lichid alb secretat de mamifere si este folosit ca hrana de oameni. Este produs de glandele mamare ale femelelor mamifere, iar principalul scop este hranirea puilor proprii. Principalele beneficii ale laptelui se refera in principal la copii. Contine un aport echilibrat de amino acizi pentru crestere, mai contine numeroase vitamine si minerale necesare pentru bebelusi. Cei care practica fitenss-ul au opinii diferite cu privire la acest aliment, si sustin ca laptele are mai multe efecte negative decat pozitive.

Indiferent de tipul de lapte consumat vei avea parte de cel putin 8 gr de proteine per portie. Digestia carbohidratilor face ca laptele sa fie considerat un carbohidrat complex din cauza faptului ca laptele contine si grasimi. Laptele mai contine numeroase vitamine, cum ar fi calciul, vitamina A, vitamina D, zinc, vitamina B12 si vitamina B2. Calitatile nutritive ae laptelui sunt spectaculoase, dar pericolele implicate in consumul de lapte iti poti schimba aceasta opinie.

Site-ul rense.com defineste laptele de vaca in felul urmator: “un fluid nesanatos ce provine de la animale nesanatoase ce contine o multitudine de substante ce pot provoca diverse afectiuni – are un efect cumulativ negativ asupra oricui consuma acest produs”. Laptele de vaca are in continut 95 de hormoni activi, e plin de alergeni, grasimi, colesterol si cantitati masurabile de pesticide, herbicide, sange, bacterii si virusuri. Trebuie sa tii cont si de faptul ca laptele va contine urme din ceea ce a mancat vaca anterior. E posibil ca laptele pe carem il bei sa provina de la o vaca bolnava si in acest fel te poti imbolnavi cu usurinta. Boli precum diabetul, gripa, bronsita, astmul, problemele cu inima si probleme cerebro-vasculare – aceste suferinte au fost legate de consumul de lapte de vaca.

Bautul laptelui de vaca poate fi considerat nociv de unii dintre noi, dar pentru marea majoritate laptele este un aliment foarte bun. Dupa ce stim care sunt efectele negative ale consumului de lapte, simt ca inca pot consuma acest aliement, dar nu in aceleasi cantitati. Dupa ce ti-ai insusit informatiile anterioare, depinde de tine ce decizie vei lua, daca incluzi sau nu laptele in alimentatie. Nimeni nu poate lua aceasta decizie in locul tau!


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.