Ti-ar placea sa servesti la cina si niste pesticide?
Majoritatea oamenilor sanatosi la cap nu ar ridica mana in semn afirmativ. Intrebarea ce se poate pune: cum atragem atentia producatorilor cu privire la aceasta situatie?
Fii organic! E mai sanatos sa nu ingerezi chimicale care nu sunt potrivite pentru organismul tau! Cu productia alimentara in masa, pesticidele si chimicalele sunt adaugate pentru ca recoltele sa fie performate. Solul saraceste din cauza utilizarii excesive pentru productie, asa ca se adauga chimicale pentru a suplini acest efect si pentru a se lupta cu bolile ce apar in acest sistem dezechilibrat. Chimicalele duc de asemenea la dezechilibre, cauzand un ciclu de saracire si perpetuand acest cerc vicios. In acelasi timp, aceste chimicale distrug viermii de tot felul din pamant, care consuma solul si produc un fertilizant natural care nu poate fi produs in mod chimic!
Agentia de Protectia a Mediului afirma ca 60-70.000 de chimicale sunt potential daunatoare sanatatii noastre. Sute de milioane de kilograme de pesticide sunt adaugate anual, pe langa miliardele de kilograme deja existente in sol, iar aceste pesticide se regasesc in celule plantelor pe care le consumam. In plus, plantele care cresc intr-un sol imbogatit chimic a umai multi carbohidrati si o cantitate mai mica de proteine si minerale. Fertilizantii chimici pot cauza de asemenea o reducere drastica a magneziului din plante, ceea ce duce la o deficienta de magneziu la oameni. Asta inseamna ca mancarurile pe care le achizitionam sunt inferioare din punct de vedere nutritional comparativ cu starea lor naturala din trecut.
Plantele crescute intr-un sol bogat in minerale si humus au un continut mai mare de proteine decat acele plante care cresc in soluri fertilizate chimic. Calciul, magneziul, potasiul si fierul continut de plantele ce cresc intr-un sol bogat in minerale se regasesc de 4 pana la de cateva sute de ori mai mult decat in plantele crescute cu fertilizanti chimici. Aceste alimente sunt mai naturale, ca rezultat direct al cresterii lor naturale, si in mod clar sunt mai bune din punct de vedere nutritiv.
Intrebarea e de ce producatorii continua sa foloseasca aceste ingrasaminte chimicale si aceste pesticide, tinand cont de faptul ca beneficiile sunt mult mai reduse decat problemele care apar? Totul se reduce la economie, ca de obicei – productiile organice necesita mai multa munca si mai mult efort, ceea ce va duce la costuri de productie mai mari. Folosind chimicalele vor rezulta produse mai ieftine, dar economiile se ascund intr-un fel in dauna mediului si in problemele de sanatate cauzate populatiei umane.
Mancarurile organice, cand au aparut, au fost in principiu mult mai scumpe comparativ cu produsele crescute pe baza chimicalelor. Dar pentru ca cererea a crescut iar oamenii isi dorea din ce in ce mai mult sa consume alimente organice, in cele din urma totusi pretul acestora a scazut. Dar trebuie sa realizezi cat de importanta este sanatatea ta pe termen lung. Nu are nici un sens sa achizitionezi produse care au mari deficiente nutritionale direct de pe raftul magazinului. Rolul mancarurilor este sa ne asigure cantitatea maxima de nutrienti posibila. Cu siguranta ca nu mancam pentru a fi malnutriti, pentru a avea deficienta de vitamine si minerale, pentru a ne bombarda organismul cu tot felul de chimicale…
Cat ai plati pentru a avea parte de vitalitate si de o sanatate buna?