5 remedii pentru constipatie

Remedii constipatieFiecare dintre noi s-a confruntat cu constipatia la un moment dat. Catedata se intampla cand calatoresti, alte dati datorita stresului, iar pentru cei mai nefericiti dintre noi este un mod de viata.

Suferi de constipatie daca ai scaun de trei ori sau mai rar intr-o saptamana si ai simptome cum ar fi scaunul foarte tare, dificultate la iesire si sentimentul de evacuare incompleta sau al unui blocaj care nu permite scaunului sa se elimine complet.

Mai exista cazuri de persoane care se blocheaza daca nu “ies” in fiecare zi si vor invepe sa se simta din ce in ce mai balonate dupa fiecare masa agravand si mai mult situatia.

Constipatia este cauzata de o gramada de motive cum ar fi o dieta deficitara, lipsa fibrelor, lipsa lichidelor sau medicamente. Anumite afectiuni pot incetini procesul de evacuare, ranile la spate pot afecta centrii nervosi din intestine si colon, sau poate fi cauzata de alergii si intolerante alimentare.

Totusi, daca ai incercat sa rezolvi problemele de mai sus si inca te simti blocat, incearca sugestiile noastre de mai jos.

1) Magneziu

Magneziul este folosit de obicei in tandem cu calciu pentru oase, dar este foarte folositor si pentru constipatie. Ia o doza de 250-500mg de magneziu seara inainte de culcare pentru a ajuta evacuarea de dimineata.

Cel mai frecvent efect secundar al magneziului este scaunul moale, asa ca daca iei prea mult magneziu s-ar putea sa rezolve problema constipatiei.

2) Calciu

Incearca sa iei 500-100 mg de citrat de calciu seara impreuna cu doza de magneziu.

3) Probiotice

Bacteriile prietenoase care de obicei se gasesc in iaurt sunt mult mai puternice sub forma de suplimente si s-ar putea sa fie solutia ideala pentru intestinele tale in procesul de evacuare al rezidurilor. Cauta un probiotic care nu contine lactoza, zahar sau indulcitori artificiali si care contine “miliarde” de bacterii.

Principalele probiotice pe care ar trebui s ale folosesti sunt Lactobacillus acidophilus si Bifidobacterium.

4) Alimentele fermentate

Consumul de probiotice s-ar putea sa nu iti garanteze numarul de miliarde de bacterii prietenoase. Insa alimente precum iaurtul simplu (fara fructe sau zahar), kefirul si muraturile de toate felurile (atentie, nu cele in otet) consumate in mod regulat s-ar putea sa iti regleze mult mai bine problemele legate de constipatie.

5) Masajul abdominal

Maseaza-ti abdomenul in sensul acelor de ceasornic. Porneste din partea dreapta jos a burtii si maseaza pana sub coaste si api coboara in partea stanga si continua cu o miscare circulara.

Acest masaj iti poate stimula colonul si intestinele sa mute scaunul spre iesire in mod natural daca te simti constipat si balonat. Foloseste ulei de masaj sau lotiune de corp pentru a facilita miscarea.

Aceste sugestii functioneaza in cazul constipatiilor usoare si ocazionale. Daca ai un istoric bogat de probleme cu miscarea intestinala si zilele in care ai scaun sunt mult mai putin decat cele in care nu iesi, vorbeste cu medicul tau pentru a gasi solutiile potrivite problemei tale.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.