Top 4 Cauze ale Cresterii Bruste in Greutate

Cresterea in greutateEste debusolant sa castigi brusc in greutate desi ai mancat ce trebuie si ai facut exercitii fizice.

Sunt anumiti factori de care este posibil sa nu fiti constient si care determina acumularea kilogramelor in plus, de aceea este bine sa consultati un specialist in sanatate pentru a va  pune ordine in ganduri si pentru a aborda eventualele probleme.

1. Probleme de Sanatate si Medicamentatie

Problemele medicale de care puteti suferi fara sa fiti constient de ele, pot duce la cresterea in greutate, chiar daca incercati sa duceti un stil de viata sanatos.

Hipotiroidismul este cea mai frecventa boala care poate afecta greutatea. Cand nu se produc suficienti hormoni tiroidieni care au rolul de a regla metabolismul, capacitatea de a arde grasimi si calorii este afectata, ceea ce duce la cresterea in greutate. O data cu scaderea producerii de hormoni tiroidieni, ai tendinta de a-ti pierde pofta de mancare, si totusi iei kilograme in plus. Este posibil sa suferi de  hipotiroidism, daca prezinti simptome ca: te simti adesea obosit sau letargic, dormi prea mult, nu poti tolera conditiile de frig, te umfli, ai dureri de cap sau esti ragusit.

O conditie mai rara este tulburarea cunoscuta sub numele de sindromul Cushing, cauzata de excesul de hormon cortizol, care tinde mai degraba sa stocheze grasimile decat sa le transforme in energie, rezultand astfel cresterea in greutate. Edemul, de asemenea, duce la cresterea rapida in greutate, din cauza tendintei corpului de a retine prea mult lichid, ceea ce conduce la umflare.

Edemul apare, de obicei, din cauza mai multor probleme grave de sanatate, cum ar fi insuficienta cardiaca sau boli renale.

In cazul unei femei care trece prin menopauza, corpul ii produce mai putin estrogen si devine mai putin activa, din cauza varstei. Aceste modificari hormonale vor duce la cresterea apetitului, vor cauza depresii si insomnii, toate acestea generand un consum mai mare de alimente. In acelasi timp, pierderea de estrogen determina schimbarea formei corpului, avand in vedere faptul ca mai multe grasimi sunt depozitate in partea de mijloc a corpului.

medicamente_slabireMedicamentele, in special steroizii folositi in tratamentele pentru astmul bronsic sau artrita, provoaca, de asemenea, cresterea brusca in greutate. Medicamentele beta-blocante determina scaderea dorintei de a face exercitii fizice,  asa ca veti acumula kilograme nedorite. Insulina si alte medicamente pentru diabet duc, de asemenea, la cresterea in greutate, la fel ca antidepresivele sau stabilizatorii de dispozitie.

2. Lipsa de somn

Lipsa de somnIn mod surprinzator, lipsa de somn provoaca cresterea in greutate. Cu cat corpul tau este mai revigorat in timpul noptii, cu atat mai mult se va imbunatati capacitatea de a-ti folosi energia atunci cand esti treaz. Daca nu dormi suficient, corpul tau va resimti fizic stresul. Rezultatul: grasimile sunt stocate mult mai eficient.

3. Stresul

S-a spus de multe ori ca stresul iti va face organismul sa o ia razna, si atunci cand o face, este cel mai probabil sa iti pastrezi greutatea in loc ca aceasta sa scada. Veti manca pentru a compensa si veti alege alimentele de confort, care, de obicei, contin mai multe calorii decat puteti arde. Stresul duce la producerea in exces a hormonului cortizol, hormonul care stocheaza grasime.

4. Renuntatul la fumat

Cand te lasi fumat, sunt sanse sa iti indrepti atentia tot catre consumul de alimente, atunci cand ai pofta de nicotina. Gustarile iti limiteaza dorinta de a fuma, dar pot duce la consumul foarte mare de calorii. Obiectivul ar trebui sa fie, prin urmare, un stil de viata mai sanatos. Scapa de obiceiul fumatului, dar nu te avanta in alte obiceiuri care iti pot afecta sanatatea.


loading...



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.