Cafeaua si atentia

Cafeaua si atentiaAroma, gustul si mirosul cafelei sunt inconfundabile. Dar cum sunt efectele consumului acesteia asupra organismului nostru?

Pentru multi dintre noi placerea de a bea o ceasca de cafea este inconfundabila. Locul nu mai conteaza si nici macar prezentarea, daca exista licoarea cafenie. Consumul de cafea se stie ca ajuta la cresterea puterii de concentrare si a atentiei, reduce senzatia de oboseala si duce la performanta mai buna in activitatile pe care le desfasuram zilnic.

Suportul oferit de consumul de cafea performantei mentale se datoreaza in mare parte cofeinei, care o mai gasim si in ceai, cacao, bauturi de tip cola, bauturi energizante si ciocolata.

Cofeina are efecte asupra creierului nostru mai ales la nivelul asa numitei functii cognitive. Dupa ce au baut o ceasca de cafea, cofeina este absorbita rapid din sistemul digestiv, iar efectele acesteia apar la aproximativ 20 de minute de la consum si pot dura mai multe ore .Cofeina actioneaza prin blocarea receptorilor adenozinei si creste activitatea sistemului nervos central, care imbunatateste vigilenta mentala.

Exista si persoane care ar trebui sa evite consumul de cafea tocmai datorita efectelor pe care aceasta le are. Intre acestea se numara femeile gravide, cardiacii si persoanele care sufera de afectiuni ale stomacului.

Atentie mare la cantitatile de cafea pe care le consumam zilnic. Nu trebuie sa depasim trei cesti de cafea pe zi pentru a nu transforma beneficilile consumului de cafea in efecte negative.


loading...



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.