Bauturile dietetice provoaca ingrasarea?

Desi se cunoaste faptul ca bauturile si mancarurile care contin zahar sunt daunatoare sanatatii, si in special aspectului fizic, mai mult de 75 % din populatia SUA inca mai foloseste acest tip de produse in loc sa le inlocuiasca cu indulcitori saraci in calorii.

Probabil e vorba de gustul produselor de acest gen, dar totusi oamenii sunt preocupati de siguranta acestor indulcitori alternativi

Cercetarile din trecut cu privire la zaharina si ciclamat de sodiu au demonstrat ca aceste substante pot provoca imbolnavirea de cancer; totusi sunt utilizate pe scara larga. De asemenea s-a descoperit ca aspartamul cauzeaza dureri de cap, tulburari neurologice si cancer la nivelul creierului.

O alta problema se refera la faptul ca aceste produse sunt folosite in cazul curelor de slabire, dar, paradoxal, persoanele care consuma bauturi light se ingrasa.

Studiile au aratat ca acesti indulcitori saraci in calorii pot fi de folos in mentinerea greutatii, dar nu trebuie consumati in cantitati prea mari pentru a suplini zaharul; acest abuz de indulcitori e in totala contradictie cu o dieta sanatoasa pentru pierderea kilogramelor in plus.

Alte studii au aratat ca animalele care au fost hranite cu zaharina s-au ingrasat deoarece au mancat mai mult pentru a compensa deficitul de calorii din alimentatie.

Totusi, alte studii au ajuns la concluzia ca inlocuirea sucurilor obisnuite cu unele de tip light au dus la o scadere in greutate pentru aproximativ 60 % dintre persoanele care au abordat aceasta metoda.

Aceste bauturi pot fi de folos in cura de slabire cu o conditie: sa nu fie folosite ca scuza pentru a manca in plus alimente bogate in calorii pentru ca exista un deficit de zahar.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește mai multe:
4 tipuri de motive sustin dietele vegetariene

Desi traim intr-o tara fara o cultura in privinta stilului de viata vegetarian, din ce in ce mai multi oameni adopta diete vegetariene atat pentru slabire, cat si pentru a schimba modul de alimentatie. La nivel global numarul lor este si mai mare. De ce aleg ei astfel de diete?

Închide