Lipoaspiratia – scapa de grasime

Candva pe parcursul existentei, oamenii decid sa puna un pret pe propria lor viata. Si apoi au nevoie de satisfactie rapida in locul unui proces sanatos, dar de durata. Viteza si nesabuinta pot fi o combinatie fatala atunci cand vine vorba de slabire, si multi prefera sa evite metodele sanatoase si sa abordeze variante periculoase. E un fapt cunoscut ca cea mai buna metoda de a slabi este schimbarea stilului de viata, care se refera la grija cu privire la alimentatie si practicarea exercitiilor fizice. Bineinteles ca acest proces poate fi dificil si plictisitor, dar s-a dovedit a fi sigur si ca functioneaza.

Dar oamenii au o viata agitata si isi doresc rezultate pe loc. Industria slabitului scoate cel putin o data pe an pilule “minune” de slabit. Oamenii se ingrasa intr-un mod alarmant, in mod special in SUA, deci publicul e mai mult decat dornic de a incerca orice fel de pilula nou aparuta. Principala problema a acestor medicamente este ca nu se ridica la asteptarile publicului si in plus au si multe efecte secundare. Dar pilulele nu sunt singurele lucruri pe care oamenii le-ar incerca in dorinta de a slabi, unele persoane experimenteaza diferite proceduri medicale, ca de exemplu liposuptia.

Lipoaspiratia este o metoda de a elimina grasimea folisind o forma de suctiune. In timpul unei proceduri normale de lipoaspiratie niste tuburi mici si subtiri sunt introduse prin niste incizii mici in piele. Chirurgul estetician va ghida tuburile sub piele, iar grasimea va fi absorbita. Cele mai comune arii in care se utilizeaza lipoaspiratia sunt soldurile, fesele, bratele, gatul si abdomenul. Operatia se face in ambulatoriu si nu necesita spitalizare decat in cazurile in care se absorb cantitati mari de grasime.

Inainte de lipoaspiratie, cutitul chirurgical a fost folosit pentru eliminarea grasimii. In timpul aceste operatii se pierdea foarte mult sange. Lipoaspiratia s-a facut prima oara in 1974, in Italia. Chirurgii americani au inceput sa experimenteze aceste operatii, si intre 1980 si 1985 dermatologii au creat tehnica tumescenta, ce a facut aceasta operatie mai sigura si mai eficienta, renuntandu-se la anestezia generala. A fost adaugata si tehnologia cu ultrasunelete la aceasta procedura in anii ’90. Ultrasunetele lichefiaza grasimea si acest mod tuburile se pot deplasa mai usor in stratul de piele. Apoi a fost inventat sistemul Vaser, care a rafinat utilizarea tehnicii prin ultrasunete, a permis efectuarea operatiei cu mai putine traume si de asemenea zonele unde se facea procedura puteau fi definite mai bine.

Lipoaspiratia a devenit o procedura din ce in ce mai sigura o data cu trecerea anilor, dar e totusi vorba de chirurgie, si orice forma de chirurgie implica riscuri. Desi lipoaspiratia nu este o alternativa pentru a slabi, eliminarea grasimii e echivalenta cu scaderea in greutate. Pericolul acestui tip de chirurgie se refera la faptul ca publicul poate abuza de aceasta tehnica. Lipoaspiratiile se numara printre cele mai des practicate operatii pe teritoriul SUA. Nu e anormal ca oamenii sa fie preocupati de greutatea lor, dar situatiile extreme la care isi supun organismul sunt nesanatoase. E posibil ca lipoaspiratia sa fie sigura, dar nu e nimic normal in aceasta procedura.


loading...One thought on “Lipoaspiratia – scapa de grasime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.