Intelegerea procesului de ingrasare cauzat de depresie

Oricine poate trece prin episoade depresive intr-un moment sau altul al vietii. Depresia este una dintre cele mai dure tulburari mentale ce poate aparea in viata de zi cu zi. Cresterea in greutate este probabil unul dintre efectele cele mai probabile ale depresiei, asa ca trebuie avuta multa grija cu acumularea acestor kilograme nedorite.

Cheia rezolvarii problemei cresterii in greutate din cauza depresiei este intelegerea motivului depresiei.

Cum poate cauza depresia cresterea in greutate?

Serotonina este hormonul produs de creier responsabil de emotiile de tristete si fericire, dar si de stres. De fiecare data cand te simti deprimat sau cand treci printr-o perioada dificila, nivelul de serotonina din organism va fi crescut.

Rezultatul va fi dorinta ta de a consuma alimente nesanatoase sau cantitati mari de carbohidrati. In momentul in care vei incepe sa ai pofte cauzate de starea depresiva si vei consuma cantitati mari de carbohidrati, in mod logic ca te vei ingrasa si vei suferi si mai mult din cauza acestei situatii.

Cum poti stopa cresterea in greutate?

Cea mai buna metoda de a rezolva cresterea in greutate cauza de depresie este sa te feresti pe cat posibil de macare cand esti deprimat si sa eviti orice fel de circumstante ale vietii care iti cauzeaza stari de depresie.

Daca nu esti capabil sa rezisti poftelor in timpul perioadelor de depresie, alege sa consumi alimente sanatoase cum ar fi fructele, legumele, nucile etc.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.