Tinand cont de faptul ca greutatea creste pe masura ce mancam mai multe calorii, multi dintre noi ajung la concluzia ca vor slabi mancand mai putin. Speram ca vom slabi pe baza infometarii si a mersului intensive la sala. Multi dintre noi se asteapta ca o energie magica sa ne invaluie si sa rezistam doar cu puterea vointei. Asa ca din moment ce ne trezim adeseori fara pofta de mancare ajungem la concluzia ca micul dejun este masa peste care putem sari cel mai usor.
Din nefericire de multe ori cercetarile au demonstrate ca infometarea nu ne ajuta sa slabim. In mod contrar cei care nu mai mananca e posibil sa consume mai multa mancare pe termen lung. Studiile au demostrat recent ca saritul peste micul dejun poate contribui la obezitate. Studiile au demostrat ca cei care mananca mic dejun in mod regulat au o tendinta mai redusa spre ingrasare.
Paradoxul micului dejun
Mancarea pe care o consumam la micul dejun e mai usor folosita de organismul nostru. Mancarea poate fi arsa pe parcursul intregii zile si ne va da cantitati importante de energie. De asemenea, mancarurile pe care le consumam dimineata, cum ar fi fructele si cerealele integrale, nu ingrasa, pe cand alimentele mancate mai tarziu pe parcursul zilei sunt mai grase sau dulci.
In afara de acest aspect, mancarea consumata cu putin inainte de a merge la culcare e posibil sa se acumuleze sub forma de grasime deoarece avem tendinta sa mancam prea mult pentru ca ne-a fost foame in restul zilei. Rezistenta in fata tentatiei de a manca e mai redusa atunci cand esti obosit.
Ia un mic dejun care sa te ajute sa slabesti
Cea mai buna modalitate de a slabi este sa iei un mic dejun sanatos bogat in fructe si cereale integrale. Aceasta combinatie puternica ne da energia necesara pentru a arde calorii. Mancarea ne va da de asemenea si energie mentala pentru a ne controla actiunile. Majoritatea problemelor care apar in timp ce tinem cura de slabire sunt legate de stress si decizii proaste. Prin infometare creierul nostru sufera si e posibil sa luam decizii gresite.
Mancaruri la micul dejun
Cerealele sunt inca cele mai bune pentru un mic dejun sanatos si pot fi potentate cu un sirop de fructe. Cerealele fierbinti sunt de asemenea bune pe parcursul iernii cand dorim sa ne incalzim. Painea si untul de arahide sunt surse excelente de energie, desi aceasta varianta poate parea plictisitoare pentru unii. Gustul poate fi imbunatatit cu niste scortisoara. Grapefruitul, portocala, merele, afinele, murele, capsunile sunt excelente pentru micul dejun. Sucurile de legume sunt de asemenea surse excelente de energie si in comparatie cu fructele nu au zahar. Daca vrei sa-i acorzi micului dejun importanta cuvenita, ar trebui sa mananci si germeni de grau si ciorba de fasole. Ambele alimente sunt nutritive si te incarca energetic pentru intreaga zi.