Beneficiile yoga asupra sanatatii si formei fizice

beneficiile yogaExista mai multe tipuri de yoga, dar scopul oricarui tip este acelasi. Unul dintre beneficiile principale datorate exercitiilor yoga se refera la uniunea cu o constiinta suprema. Aceasta uniune se poate realiza prin intermediul muncii si cu ajutorul karma yoga.

In jnana yoga se poate atinge cu ajutorul cunoasterii si al studiului. In mantra yoga se realizeaza prin repetarea unor invocatii sau sunete. Cea mai elevata forma de yoga este raja yoga, cunoscuta sub numele: yoga constiintei. Practica raja yoga incepe cu hatha yoga, care ofera organismului o stare de sanatate buna si putere. Hatha yoga este fundamentala pentru o stare fizica buna. Ha vine de la “cenusiu” iar tha inseamna “luna”. Prana este energia subtila din aer si din fluide.

Beneficiile yoga:

* Cele mai importante beneficii ale yoga se manifesta la nivel fizic si mental. Procesul de imbatranire poate fi incetinit prin practica yoga. Yoga lucreaza toti muschii corpului. De asemenea ajuta in intarirea masei musculare si in dezvoltarea vitalitatii.

* Beneficiile yoga – minimalizeaza tensiunea musculara, durerea asociata cu tensiunea musculara si relaxeaza muschii.

* Un alt beneficiu se refera la faptul ca yoga imbunatateste nivelul energetic al organismului. Invata sa te relaxezi cu ajutorul yoga si in acest mod te vei simti mai plin de energie.

* Printre altele, yoga iti curata mintea, te ajuta sa te concentrezi si in general, iti imbunatateste starea de sanatate. Se pot observa beneficii in orice aspect al vietii tale.

* Yoga te ajuta sa reduci nivelul de stres si iti relaxeaza intregul organism. De asemenea te ajuta sa iti imbunatatesti functia cardivasculara si pe cea pulmonara.

* Yoga te ajuta sa iti normalizezi functiile endocrine si pe cele gastrointestinale. De asemeanea te ajuta sa ai un somn odihnitor, imbunatateste sistemul imunitar si il face stabil.

* Respiratia adanca practicata in yoga intareste diafragma si incurajeaza respiratia corecta. Starea de spirit se imbunatateste, de asemeanea si capacitatea de invatare.

* Beneficiile biochimice ale yoga sunt: scaderea nivelului LDL, cresterea niveluluil HDL, cresterea hemoglobinei, scaderea glucozei din sange, cresterea numarului de limfocite, crestrea cantitatii de tiroxina si scaderea cantitatii de sodiu.

* Beneficiul yoga se refera la faptul ca se lucreaza in mod echilibrat toti muschii. Exista un risc redus de accidente la nivelul muschilor si ligamentelor. Nu se consuma cantitati mari de calorii. Posibilitatile de auto-constientizare sunt nelimitate.

Poti incepe practica yoga indiferent de nivelul la care esti pe plan fizic sau mental. Fiecare individ este diferit de celalalt si partile puternice sau cele slabe difera. Yoga te ajuta sa devii flexibil in ceea ce priveste mintea, corpul si sufletul. Yoga e o provocare la multiple niveluri. Te ajuta sa te cunosti mai bine. Nu e un proces plictisitor, trebuie doar sa te concentrezi la ceea ce faci pentru a avea cele mai bune rezultate.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.