Greseli comune pe care le fac femeile in timpul alergarii

Alergatul e o forma de exercitii cardiovasculare care poate fi incorporat in orice rutina zilnica. Poate fi abordat de oricine, indiferent de forma fizica, si nu necesita un echipament special in afara de pantofi sport. Asigura-te ca ei o pereche de pantofi sport care ti se potrivesc si care iti satisfac nevoile. Tot ceea ce trebuie sa faci cand alergi este ca tii corpul drept si sa iti contractezi muschii stomacului. Calcaiele te vor ajuta sa te impinga la fiecare pas, iar bratele trebuie putin indoite pentru a alerga mai eficient.

Alergatul la o intensitate moderata timp de 30 de minute determina arderea a aproximativ 360 de calorii. Alergatul ajuta de asemenea muchii frontali si dorsali, fesele, abdomenul si gambele. De asemenea poate mari rezistenta respiratorie a alergatorului. Aceste beneficii pot suna extraordinar, dar acesta nu pot fi atinse daca alergatorul nu practica jogging-ul in od corect si daca nu este motivat. Acestea sunt doar cateva din greselile comune pe care le fac femeile in timp ce alearga.

Greseli obisnuite

Greselile sunt normale atunci cand se incepe un program de fitness, dar daca vrei sa iti imbunatatesti performantele ar trebui sa stii ce greseli trebuie sa eviti in momentul in care incepi o rutina de alergare, in special daca esti femeie:
* Sari peste incalzire. Femeile de cele mai multe ori nu fac o incalzire sau o calmare dupa ce alearga. Incalzirea iti ajuta muschii sa se pregateasca de un exercitiu riguros. Poti sa te incalzesti alergand 1.6 kilometri mai usor, apoi sa maresti viteza. Dupa alergare poti sa faci niste miscari care sa ajute muschii sa se relaxeze dupa sport. Femeile au muschi mai sensibili decat barbatii si e necesara o serie de exercitii dupa alergare pentru a nu suprasolicita muschii.
* Tehnica proasta. Pentru alergare ai nevoie si de o postura potrivita prin care sa maximizezi efectul sportului practicat. Femeile nu prea acorda atentie cuvenita acestui aspect, ele au de cele mai multe ori o postura feminina.
* Pantofi nepotriviti. Femeile trebuie sa foloseasca intotdeauna pantofii potriviti pentru a preveni accidentele.
* Greseala de a avea un obiectiv incorect. Cand spui “vreau sa alerg 8 kilometri pe zi”, alearga 8 kilometri in acea zi. Incearca sa-ti duci planul la bun sfarsit chiar daca intampini dificultati. Vei invata sa te disciplinezi.
* Respiratia incorecta. Femeile gresesc de multe ori si aici. Daca respiri incorect in timpul exercitiilor fizice se va ajunge la oboseala si la supra solicitare. In afara de asta, poate cauza o presiune sanguina ridicata in timpul exercitiilor. O respiratie corecta va face ca experienta alergatului sa fie mai placuta.

Adaugarea altor forme de miscare.
Adaugarea unor exercitii aditionale in afara de alergat te vor ajuta sa-ti dezvolti si alti muschi. Daca alergi cu niste greutati in maini se vor dezvolta muschii bratelor. Cu greutatile la indemana, poti sa faci niste streching prin care iti vei dezvolta nu doar muschii picioarelor, ci si partea superioara a corpului unde se neglijeaza anumiti muschi. Exerctiile aditionale te vor ajuta de asemean sa iti dezvolti flexibilitatea.


loading...3 thoughts on “Greseli comune pe care le fac femeile in timpul alergarii

 1. Misha

  Domnule Mihai, esti ridicol… Exista la fel de multi barbati cate femei, care practica gresit alergatul.
  Totul tine de educatia fizica pe care fiecare o primeste si de capacitatea de a o intelege.
  In nici un caz modul in care sportul este practicat nu este conditionat de sexul persoanei!
  In concluzie, daca vrei sa scrii un articol inteligent fa un efort si schimba-ti gandirea.

  Reply
 2. Mihai Post author

  Va invit pe dumneavoastra sa completati si eventual sa corectati sfaturile mele. Discutia este deschisa!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.