Cum te pot ajuta exercitiile de flexibilitate la tonifierea corpului

Exercitii stretching flexibilitateUnele exercitii de flexibilitate te pot ajuta si la tonifierea corpului. Poti sa faci stretch activ pentru un muschi, tonifiind  altul simultan. Aceste exercitii de flexibilitate sunt utile mai ales daca nu ai prea mult timp pentru a face miscare si vrei sa obtii un rezultat cat mai bun posibil.

Cand faci stretch pentru muschi, iti imbunatatesti flexibilitatea si reduci riscul de a face o intindere sau o ruptura musculara. Prin tonifiere, iti creste forta muschilor si obtii un aspect mai flexibil. Sunt multe exercitii de yoga, Pilates si tipuri diferite de dans in care stretching-ul si tonifierea muschilor se fac in acelasi timp.

Stretch pentru tendoanele din spatele genunchiului

Acesta se numara printe exercitiile obisnuite de flexibilitate, intrucat intinderea muschilor/tendoanelor din spatele genunchiului poate fi dificila. Tendoanele stranse pot cauza o gama larga de leziuni asa ca este recomandat sa te concentrezi asupra lor cat mai mult posibil. Unul dintre exercitiile de stretching care vor intinde muschii picioarelor si simultan iti vor tonifia bratele. se face stand intins pe spate. Un picior va ramane intins pe podea, in timp ce vei prinde cu ambele maini celalalt picior, ridicandu-l si tragandu-l spre trunchi. Pe masura ce aprofundezi acest stretch, muschii bratelor vor simti rezistenta intrucat folosesti puterea lor pentru a spori intinderea tendoanelor din spatele genunchiului.

Stretch pentru cvadricepsi – stand in picioare

Un alt fel de a face intinderi si a tonifia in acelasi timp, este stretch-ul pentru muschii cvadricepsi – stand in picioare . Stand in piciorul stang, indoaie piciorul drept , prinzand glezna cu mana dreapta. Acest exercitiu de flexibilitate iti intinde muschiul cvadricps de la piciorul drept in timp ce piciorul stang se va incorda. Piciorul stang lucreaza mai mult in acest exercitiu, intrucat te ajuta sa iti mentii echilibrul.

Stretching in sezut pe o parte

Aceste este unul dintre cele mai dificile exercitii, practicat, de obicei, in dans si yoga . Stretching-ul in sezut pe o parte se face stand pe podea, cu picioarele cat mai larg deschise in fata. Spatele trebuie tinut cat mai drept posibil.  Ridica mana stanga in sus si apoi intinde-o peste partea dreapta a corpului, simtind intinderea din partea stanga a trunchiului. Beneficiul tonic al exercitiului provine din faptul ca iti soliciti abdomenul iar muschii picioarelor sunt folositi pentru a impiedica genunchii si coapsele inferioare sa se apropie.

Stretching Cobra

Acest exercitiu iti intinde muschii abdominali tonificand muschii bratelor si ai spatelui. Incepi acest exercitiu de intinderi stand intins pe podea cu fata in jos. In timpul exercitiului, labele picioarelor si picioarele vor ramane pe podea. Pune palmele pe podea la nivelul pieptului si impinge, ridicand capul. Privirea este spre tavan. Acest exercitiu poate fi un exercitiu solicitant, asa ca actioneaza cu precautie. In timp ce iti intinzi muschii stomacului, iti intaresti muschii bratelor care ,lucreaza sa iti ridice trunchiul. Muschii spatelui contribuie si ei la ridicare.  Picioarele vor beneficia de tonifiere prin mentinerea lor drepte pe podea pe tota durata exercitiului.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.