Antrenamentul in intervale iti creste capacitatea aerobica

Antrenamentul in intervaleAntrenamentul in intervale este un termen folosit de sportivii de toate felurile. Acest tip de antrenament furnizeaza diverse beneficii pentru cei care practica exercitii cardio, deoarece lucreaza asupra sistemelor aerobice si anaerobice.

Antrenamentul in intervale este compus din activitate cardiovasculara care alterneaza perioadele de exercitiu intens cu cele de recuperare. Datorita duratei scurte ale acestor intervale alternative, acestea nu permit ritmului cardiac sa scada pana la repaos total in timpul perioadei de recuperare. Unul dintre principalele beneficii ale antrenamentului in intervale este cresterea capacitatii aerobice.

Raspunsul adaptativ

Antrenamentul inintervale declanseaza ceea ce este cunoscut ca raspunsul adaptativ. Corpul tau incepe sa se adapteze dupa modul in care faci exercitiile. Datorita faptului ca iti supui corpul la stres aditional prin acest tip de antrenament, acesta raspunde producand mai multe vase capilare care vor permite sangelui sa circule mai usor prin muschi si alte parti ale corpului. Drept urmare, muschii tai dezvolta o toleranta sporita la acidul lactic si rezistenta ta fizica va incepe sa creasca.

Beneficii pentru antrenamentele in circuit

Antrenamentul in intervale iti creste capacitatea aerobica, in acest fel vei avea mult mai putine sanse sa te accidentezi in timpul exercitiilor fizice. Antrenandu-ti muschii intr-un antrenament in intervale, ii vei supune la o serie de teste care ii vor ajuta sa devina mai puternici si mai fermi. Astfel muschii tai vor fii mult mai putin expusi la accidentari atunci cand practici diverse exercitii cardio sau in antrenamentele cu greutati.

Arderea caloriilor

Capacitatea ta aerobica are o stransa legatura cu greutatea ta. In general, daca ai mai mult decat greutatea sanatoasa pentru tine, capacitatea ta aerobica are o limita superioara mai mica decat daca ai avea o greutatea normala. Datorita modului in care antrenamentul in intervale functioneaza, acesta ii permite corpului tau sa arda mai multe calorii decat in exercitiile cardio standard, cu intensitate egala. Aceasta inseamna ca vei pierde mult mai usor kilogramele in plus si vei fi capabil sa continui exercitiile aerobice la un nivel maxim mult mai ridicat decat inainte.

Cresterea capacitatii aerobice

Pentru a-ti creste capacitatea aerobica prin antrenamentul in intervale si pentru a evita accidentarile, este bine sa incepi cu intervale usoare si scurte. Apoi ori maresti durata intervalului intens de antrenament sau maresti intensitatea la inceput, dar nu incerc sa maresti si intensitatea si intervalul deodata. Dupa ce ai crescut durata sau intensitatea si devii confortabil cu noua metoda de antrenament, poti sa incepi sa le maresti pe amandoua treptat. In acest fel iti asiguri o dezvoltare uniforma a capacitatii aerobice.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.