Totul sa nimic: cum iti poti sabota cura de slabire

Fie ca iti place sau nu, multi dintre noi aveam o natura perfectionista. Aceasta atitudine se pastreaza si in cazul tonusului fizic. Credem ca nu puteam realiza in mod corect un anume exercitiu fizic daca nu avem echipamentul necesar, asa ca mai bine renuntam la respectivele exercitii.

Spunem ca vom invata mai mult, ca vom cumpara ce avem nevoie, dar nu o facem niciodata. Tot amanam exercitiile fizice din cauza unor conjuncturi speciale – asa ca nu mai facem sport. Intre timp, tonusul nostru are de suferit. Daca ai o atitudine de genul acesta, e posibil sa-ti sabotezi programul de exercitii fizice fara macar sa-ti dai seama.

Trebuie sa intelegi ca orice fel de exercitiu e mai bun decat lipsa totala de miscare. E posibil sa spui ca inca nu ai luat lectii si vrei sa inveti mai mult despre miscari inainte de a incepe… Mai bine apuca-te direct sa practici exercitiile respective!

Bineinteles ca cel mai bine poti invata daca mergi la anumite cursuri specializate. Dar daca vrei sa incepi in program de alergare si inca nu ai gasit pantofii potriviti, iesi mai bine la o plimbare. Sau incearca inotul. Orice faci, mentine-te in miscare. E important mai ales daca ai fost bolnav si ai decis sa astepti pana te vei recupera complet inainte sa incepi sa faci iar miscare. Dar cel mai bine ar fi sa te intorci la miscare cat de repede iti permite starea de sanatate.

Trebuie doar sa fii bland si sa nu exagerezi. In mod clar, daca esti sub ingrijire medicala, trebuie sa primesti unda verde de la doctor, si nu trebuie sa faci niciodata sport daca esti prea bolnav. Dar cand incepi, fa-o intr-un mod gradat. Si vei fi bucuros de decizia luata.


loading...One thought on “Totul sa nimic: cum iti poti sabota cura de slabire

  1. diana

    mai pe scurt in ce consta exercitiile astea?in pescuit,in gatit???nu prea ma incanta.as dori sa-mi spuneti mai precis cateva dintre exercitiile pe care as putea sa le practic pentru a duce la scaderea in greutate.va multumesc

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.