Mersul la sala: o piatra de temelie pentru sanatate

Un nou studiu confirma faptul deja stiut al beneficiilor psihice si fizice determinate de practicarea exercitiilor fizice regulate; desi au fost testate cateva suplimente de proteine in combinatie cu sportul si rezultatele nu au fost cele asteptate. Singurul supliment alimentar care a dat rezultate in imbunatatirea starii de sanatate a fost proteina din soia.

posturi_sala

Cresterea masei musculare prin mersul la sala

Studiul, publicat in Journal of the International Society of Sports Nutrition, a inclus 28 de barbati sedentari, supraponderali si cu nivel al colesterolului ridicat. La inceputul studiului, ei au fost inscrisi intr-un program de trei zile pe saptamana de exercitii fizice pentru scaderea in greutate care includeau bratele, pieptul, spatele, piciorele, umerii si abdomenul. Numarul de repetari si de seturi la fiecare sesiune erau crescute gradual in timpul programului de 12 saptamani. In plus, barbatii au consumat fie un supliment pe baza de proteine (care furniza 25.8 grame de proteine pe zi), un supliment pe baza de proteine din zer (26.6 grame de proteine pe zi) sau o bautura placebo pe baza de car bohidrati.

Toti barbatii au avut cresteri importante in puterea muschilor: media este de 47%. De asemenea au observat scaderi ale grasimii si cresterea masei musculare. Cresterile au fost aceleasi pentru cei care au consumat suplimente cu proteine din soia, proteine din zer sau bautura placebo. Nivelul total de colesterol a scazut la toate cele 3 grupuri, dar cei din grupul care a consumat bautura de soia aveau rezulate mai bune cu privire la colesterolul HDL si LDL, care sunt indicatori ai riscului cardiac.

Mai puternic inseamna mai sanatos

Mersul la sala este o metoda populara pe care oamenii o adopta pentru a-si imbunatati aspectul fizic. Dar studiile arata ca prin cresterea masei musculare, prin reducerea grasimii coporale, in special din zona abdominala si prin scaderea nivelului de colesterol, exercitiile practicate la sala au rolul de a scadea riscul bolilor de inima si imbunatatesc sanatatea pe termen lung. The American Heart Assocition si The American College of Sports Medicine recomanda mersul la sala ca o parte a unui program de fitness.

“Aceste rezultate ajuta pentru un program de reizistenta mai structurat, destinat sa imbunatateasca puterea si profilul de risc cardiovascular al barbatilor sedentari, supraponderali care doresc sa isi imbunatateasca starea generala de sanatate”, spune autorul studiului.

Ponturi de fitness

Singura modalitate de a fi in forma este cu ajutorul exercitiilor fizice, recreative sau profesionale. Daca vrei sa incepi sa mergi la sala, e bine sa ceri parerea unui specialist in fitness care sa te ajute in crearea unui program prin care sa iti atingi obiectivele. Iata cateva ponturi aditionale pentru a avea rezultatele dorite:

* Adu-ti aminte ca exercitiile aerobice, cum ar fi mersul, jogging-ul, inotul si mersul pe bicicleta sunt importante pentru fitness-ul cardio vascular – practica asemenea exercitii timp de 30-60 de minute pe zi.

* Ajuta-ti masa musculara in crestere printr-o dieta sanatoasa care include cereale integrale, fructe, legume, nuci, seminte, verdeturi, peste si carne slaba.

* Include alimente pe baza de soia in alimentatie. Un studiu a demostrat ca poti avea un nivel sanatos de colesterol si poti reduce riscul cardiac cu ajutorul alimentelor pe baza de soia.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.