Fitness – antrenamentul de forta

Antrenamentul de forta este procesul dezvoltarii rezistentei la contractia musculara pentru a imbunatati forta, rezistenta anaerobica si muschii scheletici. In limbajul comun, acest termen este adeseori confundat cu bodybuilding-ul, ridicatul greutatilor si antrenamentul la aparate. Acestea sunt sporturi, totusi, si desi antrenamentul de forta este o parte fundamentala, forta este o entitate separata si se defineste ca fiind o modalitate de mentinere a sanatatii si ca parte din fitness.

Exista mai multe tipuri de antrenamente de forta. Cea mai comuna forma implica utilizarea gravitatiei, de obicei sub forma de greutati, pentru a dezvolta rezistenta la contractiile muschilor. Pe masura ce muschii isi dezvolta rezistenta, dezvolta si forta, de aici si denumirea. Benzile elastic si aparatele hidraulice castiga popularitate ca fiind metodele ce dezvolta rezistenta in antrenamentul de forta. Trebuie sa se tina cont de faptul ca termenii de “antrenament de forta” si “antrenament de rezistenta” sunt folositi ca avand acelasi sens. Atunci cand exercitiile se realizeaza corect, antrenamentul de forta are efecte benefice si imbunatateste starea generala a sanatatii. Printre benficii se numara cresterea masei osoase si a rezistentei oaselor, muschilor, tendoanelor si ligamentelor.

Functii variate se pot imbunatati, si e putin probabil sa suferi accidente. Cercetarile au demostrat de asemenea ca are loc o crestere temporara a metabolismului (adica ardere de calorii) si are loc o imbunatarire a functiilor cardiace. Exista o varietate de carti, DVD-uri si site-uri web care te pot invata mai multe despre antrenamentul de forta. In plus, exista si cursuri speciale de acest gen.

Indiferent de metoda pe care o alegi, lucreaza cu blandete si incet pentru a creste in timp masa musculara si pentru a da timp muschilor sa creasca si sa isi revina. Cresterea masei musculare este de obicei apanajul barbatilor; femeilor le lipsesc hormonii esentiali pentru dezvoltarea muschilor, asa ca isi pot dezvolta masa muscular doar cu foarte mult antrenament de forta.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.