3 exercitii pentru imbunatatirea posturii corporale

O postura corecta nu numai ca te ajuta sa arati mai bine alungindu-ti corpul, dar de asemenea iti intareste musculatura si ofera un suport organelor interne. Iata trei exercitii care te vor ajuta sa ai o postura dreapta in cel mai scurt timp.

Primul exercitiu e benefic pentru partea de sus a coloanei si intareste muschii din zona gatului si a umerilor.

Stai drept si tine barbia la acelasi nivel cu podeaua. Cu gura inchisa, roteste cu blandete si incet capul in jurul axei sale.
Nu inclina capul; inceaca sa il mentii paralel cu podeaua. Opreste-te cand simti o tensiune usoara in muschi. Fa o pauza de 5-10 secunde. Revino la pozitia de inceput si repeta miscare de 2 ori. Tine minte sa mentii umerii relaxati.

Al doilea exercitiu te ajuta sa scapi de tensiunea din zona pieptului si a umerilor.

Stai drept si cu picioarele drepte. Bratele ar trebui sa fie intinse in fata la nivelul umerilor, cu palmele in jos. Coatele trebuie sa fie indoite si trebuie sa tregi bratele catre in spate in asa fel incat sa se contracteze muschii din zona superioara a spatelui. Ar trebui sa simti tensiune la nivelul pieptului si al umerilor. Mentine pozitita timp de 5 secunde. Repeta exercitiul de 5 ori.

Al treilea exercitiu ajuta pelvisul sa iti sustina partea inferioara a coloanei.

Stai drept, intr-o postura corecta. Relaxeaza soldurile si impinge posteriorul in afara. Pune-ti degetele pe oasele soldurilor si buricele degetelor pe coastele inferioare. Readu posteriorul la pozitia normal astfel incat oasele soldului sa se alinieze sub coastele inferioare. Mentine pentru 5 secunde, apoi repeta exercitiul de 3 ori.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.