Exercitii de inot pentru a slabi cu placere!

Inotul este unul dintre cele mai bune sporturi pentru slabit. Tot corpul va fi implicat in miscarile de inot, asa ca tot organismul, toate grupele musculare vor fi antrenate. Exista mai multe stiluri de inot, cum ar fi spate, stilul liber, bras si fluture. Te poti bucura facand aceste exercitii de inot deoarece nu sunt dificil de practicat si te vei distra foarte mult.

Singurul element pentru a practica aceste exercitii este sa inoti, dar nu trebuie sa te apuci de treaba fara sa ai un instructor. Nu doar pentru exercitiile de inot, orice tip de sport necesita prezenta unui instructor. Pe parcurs nu vei face greseli daca la inceput ai avut pe cineva care sa te indrume in mod corect. Daca nu ai un instructor pentru exerctiile de inot pe care le practici, e posibil sa faci exercitiile intr-un mod eronat; aceste greseli vor continua pana cand vei realize ca nu faci corect exercitiile, dar atunci vor fi si efecte secundare ca de exemplu crample musculare si dureri generale ale corpului.

Exista mai multe avantaje ale practicarii acestor exercitii de inot:
* Poti sa iti dezvolti rezistenta si capacitatea respiratorie.
* Este un exercitiu total si aproape toti muschii vor fi implicate; corpul tau va fi in forma si se va fi mai puternic pe masura ce practici inotul;
* In apa vei pluti, asadar va fi o presiune mai redusa la nivelul incheieturilor, asa ca sunt sanse destul de reduse sa ai dureri de incheieturi daca alegi sa practici inotul.

Nu e nevoie de echipament special pentru a inota, asa ca nu vei avea cheltuieli in plus. Ai nevoie doar de un costum de baie si de o pereche de ochelari de inot care nu sunt deloc scumpi.

Pot exista anumite accidentari asociate cu inotul – pot aparea in momentul practicarii acestor exercitii:
* Infectii la nivelul urechilor – aceste infectii sunt cauzate de apa in care inoti in momentul in care va intra in urechi in timpul inotului;
* Dureri la nivelul umerilor – in mod normal toti inotatorii sufera de dureri de umeri. In general durerile apar daca inoti o perioada lunga de timp;
* Infectii produse de apa – vei avea de suferit daca apa in care inoti nu este curata; de exemplu daca apa din piscina nu a fost curatata la un interval de timp regulat, creste riscul aparitiei unor infectii.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.