Dieta anti-estrogen

Ori Hofmekler a creat dieta anti-estrogen atat pentru barbatii cat si pentru femeile care au dezechilibre in ceea ce priveste estrogenul. La femei simptomele clasice includ Sindromul Pre Menstrual, endometroza, fibromii si simptomele menopauzei; la barbati apar probleme ale prostatei si reducerea cantitatii de sperma. Printre simptomele generale ale dezechilibrului hormonal al estrogenului se numara greutatea de a scapa de grasimea abdominala, libido redus, oboseala cronica si reducerea abilitatii de a suporta stress-ul. Hofmekler sustine ca acele chimicale estrogenice pot fi gasite in alimentatie in produse ca berea, carnea, fructele si legumele tratate cu pesticide, mancarurile de soia si indulcitorii artificiali. Formele sintetice de estrogen numite xenoestrogeni se gasesc de asemenea in cosmetice, produse de curatat, in aer si apa.

Elementele de baza ale dietei
Planul dietei se bazeaza pe eliminarea alimentelor si chimicalelor cu estrogen si marirea cantitatii de alimente anti-estrogen consumate (mancare, ierburi si mirodenii). Hofmekler sustine ca organismul nostru este conceput sa digereze mancarea atunci cand ne odihnim, si nu in momentele cele mai stresante de pe parcursul zilei. Dieta are trei faza: prima faza e detoxifierea ficatului care pune accent pe fructe si legume proaspete (in special din familia crucifere, de exemplu broccoli), iaurt degresat, oua organice, fasole, cereale integrale, peste prins in salbaticie si branza invechita. In a doua faza se introduc acele alimente care au un efect anti-estrogen specific. Maslinele si nucile crude si seminetele sunt adaugate in aceasta faza, iar pe baza acestora se asigura elementele nutritive necesare sistemului hormonal. In a treia faza se poate consuma carne, paine si paste, dar acestea trebuie reintroduse doar la cina. Din cand in cand, cei care tin aceasta dieta ar trebui sa adopte o alimentatie din prima sau a doua faza.

Mancaruri recomandate
Printre alimentele care au efect anti-estrogen se numara cruciferele (broccoli, conopida, varza si varza de Brussels), citricele, produsele din lapte organic, nucile, avocado, oua, cafea si ceai. Alimentele organice trebuie alese ori de cate ori e posibil; profesorul Hofmekler sfatuieste de asemenea sa se utilizeze suplimente pentru a creste eficacitatea programului pentru a inhiba influenta estrogenului si pentru a potenta detoxifierea ficatului.

Exemplu de plan de dieta

Mic dejun
1 pahar cu apa
1 grapefruit
1 cana cu cafea
Suplimente

Snack-ul de dimineata
250 grame iaurt
1 cana de capsuni organice

Pranz
Salata verde si dressing cu ulei de masline
2 oua ochiuri
30-60 grame branza organica
Suplimente

Snack-ul de dupa-amiaza
Mar curatat de coaja
Shake de proteine din grau fara pesticide
Suplimente

Cina
Fasole neagra si orez
Avocado si salsa
Salata verde si ceapa
4-6 oua ochiuri sau fierte sau 250 grame de peste sau 60 grame branza

Argumente pro:
* E o dieta potrivita pentru cei care au incercat o varietate de cure de slabire fara a ajunge la rezultatul dorit si care sufera de simptomele corelate cu dezechilibrul de estrogen;
* Nu elimina grupuri alimentare intregi, ci mai degraba recomanda consumul de alimente de o calitate mai buna in detrimentul celor slab calitative; de exemplu alegerea iaurtului organic si a branzei maturate in casa in detrimentul produselor similare de la magazin;
* Reduce expunerea la pesticide si chimicale in cura de slabire si in mediul inconjurator;
* Reduce riscul aparitiei problemelor legate de hormoni cum ar fi sindromul ovarului polichistic si cancerul de san, ovar, cervical si de prostata;
* Poate de asemenea sa influenteze in bine sau sa reduca riscul aparitiei unor afectiuni cum ar fi rezistenta la insulina, diabetul, oboseala cronica si fibromyalgia.

Argumente contra:
* Unii oameni pot gasi dificil micul dejun, deoarece pot manca doar grapefruit si cafea; de asemenea, pe parcursul zilei mesele sunt foarte usoare;
* Suplimentele recomandate vor creste cheltuielile cu aceasta dieta.

Concluzii
Exista si alti factori implicati in succesul acestei diete in afara efectului asupra dezechilibrului de estrogen. Sfatul de a manca produse usoare dintr-o anumita arie de alimente va face ca deciziile cu priveire la ce vom manca pe parcusul zilei sa fie mai usoare; de asemenea aportul de calorii va fi redus in acest fel. Nu in cele din urma, aceasta dieta este foarte nutritiva si in acelasi timp reduce pofta de mancare si este in special recomandata pentru cei care tin dieta si au simptome de dezechilibru de estogen, dar care nu au avut rezultate cu alte diete.


loading...



4 thoughts on “Dieta anti-estrogen

  1. Maria

    Grapefruit-ul este un aliment estrogenic de fapt. Cred ca ar fi fost bine daca dadeati o lista cu alimente estrogenice, care ar cuprinde soia, marar, ginseng panax, scortisoara, seminte de floarea soarelui, lactate, citrice, rosii, etc. Semnele ca aveti prea mult estrogen sunt noduli mamari si sindrom premenstrual. Cu cat aveti mai multa grasime corporala cu atat produceti mai mult estrogen. Grasimea cea mai rea este cea de pe burta. Detoxificarea ficatului si ajutarea ficatului cu ceaiuri de plante, suplimente sunt esentiale, pentru eliminarea estrogenului in exces. Personal folosesc cura cu argila intern.

    Reply
  2. dorina

    Ce sa mai cred. Mai devreme citeam ca / Alimentele care cresc nivelul de estrogen si trebuie evitate sunt: cafeaua (chiar si cea decofeinizata), cacaua, ciocolata, zaharul si toate produsele cu indice glicemic ridicat, grasimile de orice fel, inclusiv margarina, uleiul de floarea soarelui, alcoolul, carbohidratii rafinati (pastele fainoase), cartofii.
    Acum citesc / Printre alimentele care au efect anti-estrogen se numara cruciferele (broccoli, conopida, varza si varza de Brussels), citricele, produsele din lapte organic, nucile, avocado, oua, cafea si ceai. Deci fratilor, cafeaua scade sau creste nivelul de estrogen ca nu mai stim ce sa credem…

    Reply
  3. Adrian B

    Pai frate luati`va direct anti-estrogeni si gata , va chinuiti atat cu tot felul de diete :)))) varza este foarta buna, stiu ca injumatateste nivelul dupa o sapt doua de consum zilnic

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.