Dieta de 100 de calorii

Cadru general

Dieta de 100 de calorii este creatia a doua surori, Tammy si Susie Trimble, care au slabit mai mult de 50 de kilograme cu ajutorul acestui program de slabire. Ele sustin ca impartirea caloriilor in unitati de cate 100 de calorii estea cea mai usoara si buna metoda sa slabesti.

Generalitati despre dieta

Autoarele sustin ca nu trebuie sa ai o alimentatie bazata pe un cantitati mici de carbohidrati sau de grasimi pentru a slabi. In planul lor alimentar poti consuma exact ceea ce mananci in fiecare zi, cu o singura conditie: sa numeri caloriile consumate. Alimentele sunt masurate in portii de 100 de calorii, iar autoarele ofera cateva modalitati prin care cei care tin dieta sa masoare alimentele pe care le consuma.

Conceptul de baza este ca se vor consuma aceleasi alimente ca de obicei, dar se va acorda o atentie deosebita marimii si numarului de calorii al portiilor. Autoarele sunstin ca in felul acesta va creste rata de succes a dietei deoarece vei manca alimente care chiar iti plac.

Se pune un accent special pe depasirea mentalitatii de “sunt la dieta” si concentrarea pe ceea ce vei manca azi. Nu trebuie sa iti faci griji ca nu vei avea parte de mancaruri precum paine, ciocolata sau pizza deoarece in dieta de 100 de calorii poti sa mananci asemenea alimente chiar si zilnic daca iti doresti.

Infometarea si depriverea sunt nocive la nivel psihologic, sustin autoarele, si deasemenea incetinesc metabolismul; dar ele previn persoanele care tin cura de slabire sa nu cada in cealalta extrema si sa consume alimente nesanatoase in exces, sabotandu-si astfel dieta.

Femeile trebuie sa manance 1500 calorii pe zi, iar barbatii 2000. Cei care tin dieta sunt sfatuiti sa isi imparta caloriile cu intelepciune, sa manance doar alimente de calitate si sa nu irosesca un anumit numar de calorii cu mancaruri care nu au un gust bun.

Un aspect important al dietei este planificarea si persoanele care tin dieta ar trebui sa scrie tot ceea ce au de gand sa manance cu o zi inainte. Dieta de 100 de calorii include un chestionar care ajuta in identificarea obstacolelor ce stau in calea slabitului, cum ar fi problemele emotionale si o rezistenta scazuta la stress.

Mancaruri recomandate

Cei care tin dieta sunt incurajati sa aleaga dintr-o dieta echilibrata. De cate ori ti-e foame poti consuma mancaruri “la liber” in ce cantitati vrei. Aceste alimente pot fi adaugate si la mesele zilnice.

Mancarurile “la liber” sunt: ardei, broccoli, unt de arahide, morcovi, castraveti, pastai, salata, ciuperci, pastai albe, rosii, dovlecei, vlastari de lucerna, otet balsamic, bulion, capere, roscov, cacao, castraveti murati, sos iute, salsa, suc dietetic, sos de soia, indulcitor Splenda si suc de legume V8.

Exemplu de plan de dieta

Mic dejun
1 cana cu cereale
1 cana de lapte degresat
1 cana de suc de portocale
1 lingura de miere
Ceai de ierburi

Snack-ul de dimineata
1 cana de morcovi
1 lingura de ranch dip

Pranz
100 grame de curcan
30 grame branza elvetiana
3 felii de paine din faina integrala
1 lingura de maioneza
Salata, rosii, ceapa si castraveti murati

Snack-ul de dupa-amiaza
1 cana iaurt simplu
1 banana

Cina
100 grame de tilapia la cuptor (peste)
1 cana de paste
2 cani de salata verde
1 lingura de ulei de masline
Lamaie si otet

Recomandari de miscare fizica

Se recomanda o activitate placuta. Printre exercitiile recomandate sa numara mersul pe jos, inotul, dansul, mersul pe munte si sporturile de echipa.

30 de minute de aerobic sunt recomandate a fi practicate aproape zilnic.

Argumente pro:

* Include o lista cu numarul de calorii pentru fiecare aliment in parte, incluzand alimentele de fast food si restaurant;
* Creste gradul de constientizare a numarului de calorii pe alimente.
* Evidentiaza numarul mare de calorii asociat mancarurilor de tip fast food.
* Incurajeaza scaderea graduala in greutate in limite sanatoase.
* Notarea alimentelor consumate creste gradul de succes al unei cure de slabire.
* Alcoolul e permis;
* Include retete pentru care se stie numarul de calorii;
* Include ponturi cu privire la slabit si la mentinerea greutatii.

Argumente contra:

* Curele de slabire bazate pe un anumit numar de calorii esueaza adeseori in momentul in care se revine la numarul de calorii obisnuit;
* Aportul de calorii poate fi prea mic pentru cei care au o activitate fizica intensa.
* Este necesara numararea caloriilor;
* Cei care tin dieta trebuie sa planifice cu o zi inainte ce vor manca a doua zi.
* Incurajeaza sucul dietetic si indulcitorii artificiali.

Concluzii

Dieta de 100 de calorii este o varianta de dieta in care se numara caloriile consumate. Include cateva metode si ponturi de ajutor in cura de slabire, totusi in ansamblu nu aduce nimic nou.


loading...



One thought on “Dieta de 100 de calorii

  1. Andrei

    Buna ziua…este prima data cand vreau sa va pun o intrebare asa ca imi cer scuze daca nu o fac la toppicul potrivit.
    Am 16 ani,inaltime 1.80 si 79 de kg.Cand eram mai mic aveam in jur de 10 kg in plus fata de cat trebuia ,dar datorita faptului ca m am inaltat si am facut basket in jur de un an de zile am scapat de majoritatea.Am 2 probleme:
    1.As dori sa mai slabesc in jur de 7-8 kg.
    2.Desi am reusit sa ajung la o greutate aproape normala tot nu am scapat de (nu gasesc cuvantul potrivit) stratul acele de piele care se spune ca se elimina prin exercitii (am icnercat de toate si tot degeaba).
    Daca ma puteti ajtua va rog trimiteti mi un mail sau macar raspundeti mi la acest mesaj.
    Multumesc anticipat!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.