Solutii pentru scadere in greutate pe termen lung

centimetru_legumeExista multe persoane care incerca sa slabeasca, unii reusesc si altii nu, totusi cea mai importanta batalie pentru cei care slabesc este sa isi mentina greutatea ideala. Multe persoane observa ca revin foarte repede la greuatea pe care o aveau inainte de inceperea dietei, uneori au chiar o greutate mai ridicata. Aceasta situatie poate duce la o stare de depresie si la pierderea respectului de sine. E nevoie de o soltutie durabila pentru rezolvarea acestei probleme de greutate.

Exista mai multe drumuri pe care poti sa o iei in lupta cu kilogramele in plus. Printre acestea se numara scaderea cantitatii de alimente pe care le mancam si cresterea exercitiilor fizice practicate. Problema cu mancatul este cel mai dificil de controlat deorece tentatiile sunt mai tari decat noi.

Dupa parerea mea este necesar sa ne transformam casa intr-o zona fat free. Daca ni se face foame si incepem sa cautam prin dulapuri de exemplu un pachet de biscuiti, poate fi foarte dificil sa nu il mancam. Dorinta noastra de a avea mancare la dispozitie chiar in acel moment si demonii interiori ne vor convinge de paftul ca un pachet de biscuiti nu poate sa faca prea mult rau. Daca nu era nici un pachet de biscuiti in dulap nu am fi avut tentatia si nu am fi avut ce manca.

Acum cativa ani, cand m-am ocupat de propria greutate in exces, am decis sa renunt la toate alimentele despre care eram eram constient ca nu mai trebuie sa le mananc. De asemenea am scapat de anumite bauturi cum ar fi cele alcoolice, ce contribuiau la greutatea mea in exces. Am aruncat la gunoi toate produsele semipreparate si am incercat sa imi fac cat mai dificil accesul la alimentele pe care nu trebuia sa le mananc.

In momentul in care eram in oras trebuia sa fiu hotarat sa nu imi boicotez dieta si sa nu fiu tentat sa cumpar diverse alimente. Nu a fost usor pentru o persoana careia ii plac alimentele grase.

Cu ocazia cumparaturilor saptamanale am inceput sa cumpar mai multe fructe si mai multe legume si am fost surprins cat de repede au inceput sa mi se schimbe gusturile. In curand a inceput sa-mi placa sa mamanc cate un mar si greutatea mea a inceput sa scada incet, dar sigur.

Dupa cateva luni am ajuns la o greutate cu care eram multimit. Sotia mea a afirmat ca acum puteam sa mananc alume prajite, un aliment preferat de-al meu. Probabil era adevarat, dar acum era ocazia de a ma intoarce la vechile obiceiuri si poate si la greutatea mea de dinainte. Am decis sa raman la fructe si sertarele mele sunt inca goale, nu contin alimentele pe care le iubesc, dar care sunt inamicii greutatii mele.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.