Afinele te pot ajuta sa scapi de grasimea abdominala

Afinele nu sunt doar delicioase, ci sunt si foarte bogate in fibre si nutrienti. S-a dovedit ca scad presiunea sanguina, ca apara impotriva procesului de oxidare celulara si studii recente au demonstrat faptul ca afinele te ajuta sa scapi de grasimea din zona abdominala.

afineUn studiu nou publicat in revista Experimental Biology 2009 a demonstrat faptul ca afinele pot modifica modul in care oraganismul stocheaza si foloseste glucoza (zaharul) pentru energie. Studiul a fost condus de cercetatorul E. Mitchell Seymour, membru al Laboratorului de Cercetare in Protectie Cardiaca a Universitatii din Michigan. Studiul a fost realizat pe sobolani de laborator. Desi descoperirile sugereaza faptul ca afinele apara organismul impotriva a doua boli, ar trebui sa fie realizate alte studii si pe oameni. Cercetatorii au utilizat afine inghetate si transformate intr-o pudra fina si au incorporat-o in alimentatia cobailor. Au realizat multe comparatii intre soareci care aveau diete variata (bogata in grasimi, saraca in grasimi si normala). Cobaii implicati faceau parte dintr-o specie caracterizata prin obezitate severa. Grasimea de pe abdomen in execes creste riscul imbolnavirii de diabet sau aparitia bolilor de inima. Cercetatorii au descoperit ca soarecii care aveau o dieta cu afine au aratat beneficii ca: scaderea colesterolului, scaderea grasimii in zona abdomenului, cantitati mai mici de trigliceride, un control mai bun al nivelului de glucoza si sensibilitate la insulina.

“Am descoperit faptul ca tesutul muscular gras a fost influentat de aportul de afine – in special genele raspunzatoare de grasime (care se ocupa de arderi si depuneri )au fost modificate”, a spus Steven Bolling. Un chirurg al Universitatii Michigan a afirmat: “Beneficiile consumului de legume si fructe a fost deja demonstrat, dar descoperirile noastre in legatura cu afinele demonstreaza faptul ca elementele chimice pe care le contin pot ajuta in tratamentul unor boli”.

In concluzie

Afinele se arata din ce in ce mai promitatoare in ceea ce priveste importanta lor pentru sanatate. Acestea contin nu doar antioxidanti care ne ajuta sa luptam cu radicalii liberi, dar contin si vitamine si fibre. Conform USDS Human Nutrition Research Center and Aging afinele ajuta in diminuarea porcesului de pierdere a capacitatii mentale asociata cu imbatranirea. Orice poate introduce afinele in alimentatie si este simplu deoarece sunt foarte bune. Fa un shake de afine, mananca un iaurt cu afine sau adauga cateva afine in portia de cereale!


loading...3 thoughts on “Afinele te pot ajuta sa scapi de grasimea abdominala

  1. Elena

    articolului este foarte bine struscturat si deosebit de util…pentru “comoditate” doar cateva sfaturi…de unde se pot cumpara?

    Reply
  2. Lorenna

    Afinele se pot inlocui cu ceaiul de afine ?In acest sezon e cam greu sa dai de afine in supermarket .

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.