Reprimarea senzatiei de foame este mai dificila pentru femei

Un studiu recent a aratat ca femeilor le este mai greu sa isi reprime foamea. Din studiu a reiesit faptul ca creierul femeilor are un mecanism diferit de a determina satietatea in comparatie cu barbatii. Dupa ce au studiat barbati si femei care au mancat, cercetatorii au descoperit faptul ca se intampla ceva diferit in creierul femeilor atunci cand vad mancarea. Studiul a descoperit ca atat barbatii cat si femeile isi puteau stopa senzatia de foame folosid o tehnica cognitiva numita inhibare, dar aceasta tehnica a diminuat mult mai mult apetitul barbatilor, nu si pe cel al femeilor. Desi femile isi pot controla foamea in mod constient, creierul lor inca transmite semnale ca le este foame. Intelegand acest proces, cercetatorii spera sa dezvolte metode mai bune care sa combata foamea, atat la barbati cat si la femei.

woman_eatingCum scap de foame?

Chiar daca esti constienta de proportiile tale, e posibil ca totusi sa-ti fie greu sa micsorezi portiile pe care le consumi. Din fericire sunt o multime de metode pe care le poti folosi pentru a-ti reprima foamea. Cateva dintre aceste metode sunt de folos pentru anumite persoane, altele sunt bune pentru alte persoane.

Metode uzuale

Trei dintre cele mai uzuale metode de a reprima foamea sunt: bautul apei, sportul si mancatul de salata. Toate aceste metode sunt cunoscute ca fiind de ajutor in potolirea foamei. Dar se recomanda si alte metode. Cafeaua si ceaiul sunt cunoscute ca bauturi care potolesc foamea. De asemenea fibrele sunt cunoscute ca fiind alimente ce reprima foamea. Bauturi cu fibre cum ar fi Special K sunt de asemenea de ajutor. Planificarea meselor e importanta. Mancatul unor portii mici din alimente nutritive e de ajutor deoarece exista un delay intre momentul in care incepem sa mancam pana cand trece senzatia de foame.

Daca mananci dupa ce te saturi, tot ceea ce e in plus nu mai este de folos pentru organism si se va depune.

De asemenea, daca mananci de mai multe ori pe parcursul unei zile te va ajuta sa previi senzatia de foame. In acest fel e mai putin probabil ca vei simti o stare acuta de foame. Pe langa aceste metode, cea mai buna maniera de a-ti reduce apetitul este sa te auto motivezi. Uneori, cea mai buna metoda sa iti controlezi foamea este sa te opresti.

Suplimente pentru reprimarea starii de foame

Majoritatea suplimentelor ce reduc starea de foame se bazeaza pe producerea starii de satietate la nivelul receptorilor noradrenalina si dopamina. Aceste medicamente ajuta in pierderea in greutate mai mult decat placebo in majoritatea studiilor. Oricum, aceste medicamente duc la efecte secundare si la dependente. Din fericire exista un supliment numit Hoodia care se presupune ca ajuta cu succes in stapanirea foamei fara a avea efecte secundare daunatoare. ProSlim contine acest ingredient care te poate ajuta sa iti controlezi poftele. Pentru mai multe detalii click aici.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.