Poate avea zaharul loc intr-o alimentatie sanatoasa?

zaharTimp de zeci de ani ni s-a spus sa evitam zaharul. Si e adevarat, deoarece multi dintre noi avem o alimentatie cu mai mult zahar decat ne dam seama.

Dar in timp ce se sustine faptul ca indulcitorii artificiali sunt daunatori pentru sanatate, oamenii iau in considerare indulcitorii naturali cum ar fi stevia, nectarul de agave, mierea si zaharul. Poate avea zaharul un loc intr-o alimentatie sanatoasa? Raspunsul te-ar putea surprinde.

In ceea ce priveste numarul de calorii, toti indulcitorii in afara de cei artificiali dau aproximativ 4 kilocalorii pe gram. Multi idulcitori artificiali contin mai putine calorii care vin din substante adaugate sau fibre.

Nici un fel de indulcitor nu are elemente nutritive, dar cu cat e mai putin procesat, cu atat creste posibilitatea sa existe si elemente nutritive.

Si acesta e raspunsul intrebarii noastre. Zaharul poate fi parte a unei diete sanatoase doar daca vine prin intermediul fructelor si legumelor, care sunt de asemenea pline de elemente nutritive si fibre.

Daca vrei sa adaugi indulcitori in orice mancare, cea mai sanatoasa optiune este melasa, care contine niste antioxidanti. Daca nu-ti place gustul melasei, urmatoarele optiuni ar fi zaharul brun, mierea si siropul de artar.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.