Obiceiuri alimentare nesanatoase

Cu totii avem obiceiuri nesanatoase. Dar ce stim despre cele alimentare? Sa aflam mai multe despre acestea si apoi sa incercam eliminarea lor.

Primul pas pentru a elimina din obiceiurile tale alimentare pe cele nesanatoase este constientizarea lor. Cei mai multi nu pot numi obiceiurile lor nesanatoase in privinta alimnetatiei pentru ca nu sunt constienti de greselile alimentare pe care le fac frecvent. Uneori aceste obiceiuri pot fi dusmanul dietei sau al stilului de viata pe care si-ar dori sa le urmeze.

Alimentatia este viciata cu obiceiuri nesanatoase in general din cauza lipsei de timp, informatii  sau de atentie acordata stilului de viata si alimentatie.  In cel mai grav caz, nepasarea poate sustine si impulsiona aceste obiceiuri nesanatoase.

Saritul peste mese este un obicei de evitat. Multi oameni incalca regula de a trei mese pe zi pentru a evita ingrasatul sau a spori efectul unei diete, insa nu fac decat sa greseasca enorm. Acest obicei duce la un regim alimentar dezechilibrat si la o slabire a organismului. Cel mai bine este planificarea caloriilor pentru o zi sau pentru fiecare masa si nu saritul meselor. In general, femeile ar trebui sa consume la o masa aproximativ 300-400 de calorii, iar barbatii de la 400 la 600 de calorii.

Cunoasterea numarului de calorii si continutului de grasime pentru alimentele pe care le consumam este esential. Lipsa de informatii in acest sens poate duce la lipsa unui calcul minim a caloriile consumate peste zi, cu alte cuvinte la formarea unui obicei nesanatos in cazul consumului mare de calorii si grasimi. Obiceiul este si mai gresit daca este prezent in alimentatia unei persoane ce doreste sa scape de kilograme in plus. O carte cu informatii generale despre nutritie, continutul caloric al alimentelor si valoarea continutului de grasime din acestea este bine venita in orice casa. Ea va ajuta la alegerea alimentelor sanatoase si la obtinerea unui regim echilibrat de alimentatie construit dupa regulile elementare prezentate in astfel de carti.

Consumul alimentelor de tip fast-food, al celor bogate in zahar sau aditivi alimentari nu poate fi inclus intr-o lista de obiceiuri nesanatoase. Incercati pe cat posibil sa nu mancati astfel de produse. Exceptiile de la regula in acest caz se pot transforma usor in obiceiuri, tentatia pentru astfel de produse este cele mai multe ori exagerat de mare.

Fiti atenti la toate obiceiurile nesanatoase din alimentatie, nu doar la acestea. Evitatile pe cat este posibil.

Obiceiurile alimentare se capata in timp, insa se pot elimina pe moment. Totul depinde de vointa dumneavoastra. Luati atitudine pentru a avea un stil de viata sanatos!


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.