Cate mese pe zi sunt recomandate?

Majoritatea acelora care se preocupa de starea lor fizica inteleg importanta frecventei cu care se ia masa, dar multi dintre ei isi inchipuie 3 mese pe zi sunt suficiente. Cu cat mananci mai des cu atat corpul tau va fi mai eficient in procesarea alimentelor pe care le consumi.

Compara un numar de 3 mese pe zi cu 6 mese pe zi e ca si cum ai compara un Porsche 911 Turbo cu o masina Yugo. Da, poti sa ai rezultate cu trei mese bine alese, dar nu vei ajunge nici pe departe la potential maxim in acest fel (si rezultatele vor aparea mai greu).

Printre beneficiile mancatului frecvent se numara:

a. O rata metabolica mai buna
b. Un nivel al energiei mai ridicat
c. O depunere mai redusa a grasimii datorita portiilor mai mici
d. Pofta de mancare redusa
e. Un nivel echilibrat al glicemiei si al secretiei de insulina
f. Calorii mai multe utilizate pentru dezvoltarea muschilor
g. O mai buna absorbtie si utilizare a nutritientilor

In functie de obiectivele dietei pe care o tii, ar trebui sa mananci de cel putin 5 ori pe zi. Aceste mese nu ar trebui sa insemna farfurii pline cu mancare, ci mai degraba ar trebui sa consiste in portii mici care sa contina cantitati suficiente de proteine, carbohidrati si grasimi. Pe de alta parte, multi cred ca daca mananca un mar sau daca beau un shake proteic intre mese, asta inseamna ca au mancat. Dar daca nu faci un echilibru intre macro nutrienti, inseamna ca nu profiti integral de metabolismul corpului tau.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește mai multe:
Avocado pentru sanatate
Avocado pentru slabire si sanatate

Cercetari stiintifice de actualitate au descoperit ca fructele de avocado contin grasimi mono-nesaturate si poli-nesaturate “bune”. Aceste tipuri de grasimi, desi cu un continut caloric ridicat, ajuta la scaderea colesterolului si reduc riscurile bolilor de inima, care sunt principala cauza a mortalitatii in lumea moderna.

Închide