Ce este acidul folic si care sunt beneficiile sale

Acidul folic este unul din elementele pe care le gasesti pe etichetele cutiilor de cereale, dar despre care nu stii prea mult in ceea ce priveste beneficiile asupra sanatatii. Este de fapt un tip de vitamina B si este in special important pentru femei. Dar multi oameni inca se intreaba ce este acidul folic si care este rolul sau asupra sanatatii. De fapt, unul dintre beneficiile majore ale unui nivel ridicat de acid folic in organism este imbunatatirea capacitatii corpului de a crea celule noi si de a se reinoi. De asemenea ajuta in prevenirea unor boli grave cum ar fi atacurile cerebrale, cancerul sau bolile de inima. Se considera ca e bine in special pentru femei sa consume suficient acid folic, in special in perioada sarcinii pentru ca ajuta ca fatul sa se dezvolte in mod normal, fara defecte.

Dar daca iti doresti sa stii cu adevarat care este rolul acidului folic pentru femeile insarcinate si care este nivelul ce asigura rezultatele cele mai bune, este recomandat sa se consulte un dietetician, un specialist in sanatate sau medicul de familie. Doar ei iti pot spune daca e necesar sa iei suplimente alimentare sau daca trebuie sa faci schimbari in alimentatie pentru a avea parte de suficient acid folic. Prin cateva metode simple se poate mari aportul de acid folic din alimentatie daca e necesar sau daca ti-a fost recomandat acest lucru de catre nutritionist sau medicul de familie. De exemplu, daca mananci cereale care au fost imbogatite cu acid folic sau daca iei suplimente sau multivitamine poti creste nivelul acestei vitamine in organism.

Poate cea mai usoara maniera de a avea nivelul potrivit de acid folic in organism este sa cunosti care sunt sursele de acid folic si sa ai grija sa incluzi in alimentatie acele produse care au cantitati mari din aceasta vitamina esentiala pentru organism. Ca marea majoritate a nutrientilor, si acidul folic se gaseste in fructe proaspete, legume si cereale; de asemenea diferitele tipuri de nuci si cerealele imbogatite contin niveluri mari de acid folic.

Deci nu e suficient sa stii ce este acidul folic, relevant este sa cunosti in ce produse il poti gasi si sa te asiguri ca alimentatia ta contine acele produse. Acidul folic este o vitamina extrem de importanta pentru femeile insarcinate si daca ai vreo suspiciune ca alimentatia ta are deficiente de acid folic, e o idee buna sa mergi la un doctor sau la un dietetician – acestia te pot ajuta sa iti creezi un plan alimentar care sa determine atingerea unui nivel optim de acid folic in organism.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.