Dieta trasnet – calea sigura spre esec

Termenul “dieta trasnet” (crash) e unul care ar trebui sa nu ridice intrebari, deoarece este foarte clar.

Un trasnet nu este de obicei un lucru bun – cuvantul implica distrugerea, si de distrugere ai parte in momentul in care vrei sa slabesti mult intr-un timp foarte scurt. Orice scadere drastica in greutate, de exemplu mai mult de 1 kilogram pe saptamana, implica pericole inerente despre care cei care promoveaza dietele nu prea iti vorbesc. Ia in considerare aceste adevaruri demonstrate inainte sa te supui unei diete care sa iti garanteze o scadere in greutate intr-un interval de cateva zile sau saptamani.

In primul rand vei pierde apa, ceea ce va determina o prima reducere a numarului de kilograme ce apar pe cantar. Totusi tot ce vei realiza este deshidratarea, care pe o perioada lunga va aduce probleme serioase organismului tau – de fapt milioane de persoane au murit din cauza deshidratarii! (nu neaparat din cauza dietei, dar esenta este aceeasi).

Adu-ti aminte ca metabolismul are rolul de a transforma caloriile in energie. Fara calorii nu ai energie, e foarte simplu. Nu te poti astepta sa functionezi normal in viata de zi cu zi fara energie, mai ales sa practici orice fel de exercitii pentru imbunatatirea tonusului sau pentru arderea grasimilor.

Daca organismul tau are parte de suficienti nutrienti sub forma proteinelor, carbohidratilor, vitaminelor si mineralelor, caloriile stocate sub forma de grasime se vor arde mai intai. Daca nu, orice e disponibil va fi metabolizat, si in acest fel se va pierde tesut muscular.

Orice medic sau dietetician care se respecta iti va spune ca daca vrei sa pierzi din greutate intr-un mod haotic si rapid e daunator pentru sanatate. Nu doar ca vei castiga inapoi kilogramele pierdute, dar vei plati “dobanda” si vei avea mari probleme de sanatate.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.