Alimentatie pentru o inima sanatoasa

Alimentati inima sanatoasaExista o probabilitate foarte mare ca cineva cunoscut sa fie victima unei boli de inima sau a unei tensiuni ridicate, iar partea infricosatoare se refera la faptul ca problemele de sanatate ale inimii de afla pe locul 3 in topul cauzelor de mortalitate. De fapt, tatal meu a murit din cauza unui atac de cord brusc si grav. Alimentatia joaca un rol important in aparitia dar si in tratamentul bolilor de inima. Sunt mai multe lucruri pe care le putem face pentru a ne imbunatati sanatatea inimiii.

De exemplu, stiai ca daca mananci mai mult usturoi (crud sau in mancaruri gatite) vei avea un risc mai mic de a suferi de boli de inima datorita proprietatilor sale antioxidante? Si ceapa are un efect similar. Daca rontai cantiati mici de nuci diverse, cum ar fi alune, migdale si arahide, inima ta va avea numai de castigat. Acestea sunt bogate in fibre si acizi grasi mono nesaturati (grasimi sanatoase).

O inima sanatoasa este un dar de care trebuie sa ai grija. Si trebuie sa acordam o mare importanta sanatatii inimii. Sa aruncam o privire peste ce trebuie si ce nu trebuie sa facem pentru a avea o inima sanatoasa.

ALIMENTATIE DAUNATOARE INIMII

Produse bogate in zahar, cu un continut scazut de fibre (pizza, paine, orez, paste)
O alimentatie bogata in sodiu si potasiu (produse prea sarate, consum redus de legume si fructe)
O alimentatie cu un continut redus de calciu si magneziu (consum redus de lactate)
Produse bogate in acizi grasi saturati si saraca in grasimi esentiale (consum exagerat de fast food si carne rosie, consum scazut de peste si diferite tipuri de nuci)

Toate aceste deficiente pot fi corectate in parte, printr-un plan alimentar evidentiat mai jos.

ALEGE CARBOHIDRATII BUNI

Intreaba-te daca ti-e greu sa te descurci fara mancarurile de mai jos: prajituri, bomboane, ciocolata, biscuiti, etc. Daca ti-e greu, atunci e timpul sa iei masuri!

Mananca mai multe cereale integrale, tarate, ovaz, portocale, rosii, germeni, ciuperci, varza, conopida si salata. Prepara-ti in fiecare zi supa cu aceste legume. Mananca o carne mai slaba de pui sau peste in mod regulat.

Sucul este un mare dusman al obezitatii si al bolilor de inima. Incearca sa-l inlocuiesti cu apa plata.

MANIA MINERALELOR

Un deficit de calciu, magneziu sau potasiu poate duce la cresterea tensiunii. Scade aportul de sodiu si inlocuieste-l cu sare normala sau sare de mare ce contine multe minerale. Magneziul este in stransa legatura cu sanatatea inimii. Laptele degresat, pestele si iaurtul sunt produse care pot oferi mai mult calciu, dar fara grasimi saturate. Daca iei suplimente cu calciu, intreaba-ti doctorul daca ar fi bine sa iei si suplimente cu magneziu.

PROBLEMA GRASIMILOR

Desi toti cunoastem beneficiile pe termen lung ale unei alimentatii sarace in grasimi, putini realizam repercursiunile imediate ale alimentelor cu un continut mare de grasimi. De exemplu daca mancam duminica seara carne cu un continut mare de grasimi, un atac de cord poate avea loc in dimineata de luni!

Acizii grasi esentiali din peste sunt cei care vindeca.

PE SCURT

Urmatoarele alimente/factori pot preveni bolile de inima:

Produsele din peste (Omega 3) si uleiul de masline
Nuci, cum ar fi arahidele, migladele (Omega 3 si magneziu)
Fructe si legume (antioxidanti)
Cereale
Usturoi si ceapa

A se evita stresul si fumatul. Verificati-va tensiunea si nivelul colesterolului in mod regulat.


loading...



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.