Ponturi pentru scaderea colesterolului

Scaderea colesterolului

Exista modalitati prin care sa scad nivelul colesterolului fara a lua medicamente? Traim intr-o societate ce se bazeaza pe medicamente si mi-as dori sa imi imbunatatesc sanatatea fara sa iau medicamente. Daca scade nivelul colesterolului ne putem imbunatati sanatatea. Nu e vorba de faptul ca nu functioneaza aceste medicamente, ele chiar scad nivelul colesterolului in majoritatea cazurilor, dar exista riscul efectelor secundare pe termen lung sau pe termen scurt.

Una dintre cele mai bune metode de a scadea nivelul colesterolului e pe baza dietei. Suna ca o solutie simpla si directa pentru aceasta problema, dar este totusi una dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru sanatate. Dar daca ai o alimentatie saraca in grasimi si cu un nivel redus al colesterolului, poti sa iti imbunatatesti acest nivel al colesterolului si ai o sanatate mai buna. Cele doua elemente merg mana in mana si te vor ajuta sa te simit mai bine cand mergi sa vezi rezultatele testelor de colesterol.

O alta schimbare a stilului de viata pentru a scadea nivelul colesteroluli se refera la exercitii fizice. Una dintre cele mai bune masuri pe care le poti lua pentru a scadea nivelul colesterolului este practicarea exercitiilor fizice pentru sanatate cardiovasculara. Exercitiul iti va intari inima si sistemul circulator pentru a schimba efectele nivelului ridicat de colesterol.

Acest lucru poate parea evident pentru unii, dar daca esti fumator ar trebui sa te lasi. La fumatori, depunerea grasimii pe artere se face si mai repede. Pe masura ce se acumuleaza grasimea, inima ta trebuie sa munceasca mai mult pentru a impinge sangele pe artere. Aceasta munca dificila poate provoca un atac sau chiar un infarct. Daca renunti la fumat poti scadea nivelul colesterolului si grasimea se va depune mai greu pe artere.

Poti scadea nivelul colesterolului printr-un lucru simplu, adica luand-o mai usor din cand in cand. Crezi sau nu, stresul cronic poate afecta nivelul colesterolului. De fapt, daca ai o alimentatie corecta, nu fumezi si faci exercitii, dar esti totusi stresat, e posibil sa nu vezi nici o imbunatatire. Fa un masaj, plimba-te, sau poti sa iesi cu familia sau cu prietenii din cand in cand. Orice ca sa te asiguri ca scapi de stres si ca organismul tau te va ajuta la nevoie.

Daca iti doresti sa scazi nivelul colesterolului, vei fi uimit cat de multe poti realiza chiar si fara medicamente. Poti vedea imbunatatiri chiar pe parcursul a cateva saptamani daca esti disciplinat si fara sa iti fie teama de efecte secundare asociate consumului de medicamente. Vorbeste cu medicul de familie despre un tratament pentru scaderea colesterolului fara medicamente si porneste pe drumul unei sanatati de invidiat fara a-ti otravi organismul.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.