Alimentatia bogata in grasimi – efecte permanente

Expertii au demonstrat ca bolile cardiovasculare pot aparea chiar si la persoanele care au o alimentatie grasa pe o perioada scurta de timp. Un studiu a demonstrat ca adipocitele perivasculare, acele grasimi care acopera interiorul vaselor de sange, vor reactiona diferit in functie de alimentatie.

Rezultatele studiului au demonstrat ca diferitele celule grase din anumite zone ale corpului reactioneaza diferit in functie de alimentatie; pericolul apare in momentul in care alimentele bogate in grasimi reactioneaza cu depozitele perivasculare. Stratul de grasimi de pe vasele de sange detecteaza grasimea din alimentele consumate, iar reactia este daunatoare. In timpul experimentelor realizate in laborator, cercetatorii au descoperit ca alimentele bogate in grasimi au provocat iritarea tesutului gras de pe vasele de sange. In acest mod va creste posibilitatea aparitiei unei boli cardiovasculare.

Studiul a aratat cu nu doar persoanele care au un nivel mare al colesterolului in sange risca sa aiba arterele astupate, dar si cei care au o alimentatie bogata in grasimi. Modul in care anumite tesuturi reactioneaza la o alimentatie bogata in grasimi depinde de numeroase aspecte, de exemplu tipul de mancare consumat in copilarie si chiar alimentatia mamei din timpul sarcinii. Studiul are ca obiectiv analiza efectelor unei alimentatii bogate in grasimi; de asemenea se centreaza pe efectele daunatoare ale unei alimentatii pasagere cu produse bogate in grasime.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește mai multe:
Dieta ADHD

Deficitul de atentie (Attention Deficit Hyperactivity Disorder - ADHD) este una dintre cele mai intalnite boli mentale la copii. Majoritatea simptomelor apar inainte de 7 ani. Printre simptome se numara: neatentie, hiperactivitate si comportament impulsiv. Aceste simptome pot persista pana in perioada adulta, totusi adultii au o capacitate mai mare...

Închide