Pentru a putea avea o abordare sanatoasa cu privire la scaderea in greutate trebuie sa controlezi aportul de calorii din alimentatie si in acelasi timp sa arzi mai multe calorii prin execitii fizice. Nu conteaza care este cura de slabire pe care o alegi – sfaturile de mai jos te vor ajuta sa iti atingi obiectivele in legatura cu pierderea kilogramelor si in plus iti vor fi de folos ca sa te mentii.
1. Asigura-te pentru inceput ca iti notezi undeva obiectivele la inceputul curei. Sub obiectiv enumera toate motivele care te-au determinat sa incepi cura de slabire si cand iti va fi greu sa apelezi la aceasta lista pentru a te re-motiva.
2. Adu-ti aminte ca daca ai o gandire negativista atunci si rezultatele vor fi proaste. Asigura-te ca ai un nivel ridicat de incredere in tine si ca te simti bine in legatura cu propria persoana. Chiar si persoanele care discuta pe seama greutatii tale pot observa rezultatele pozitive ale curei tale. Nu trebuie sa cedezi sub presiunea dorintei de a fi slaba si frumoasa.
3. De asemenea gandeste-te la faptul ca fiecare om este diferit, si fiecare dintre noi avem rezultate diferite in functie de cura de slabire pe care o tinem. Nu trebuie sa compari niciodata progresele tale cu ale altei persoane. E bines a ai un grup suport, dar atunci cand ai o sapatamana proasta nu-ti compara rezultatele cu cineva care a avut o sapatamana buna.
4. Cateva poze cu tine in perioada in care erai zvelta sau poze cu familia ta te pot ajuta sa te mentii pe drumul cel bun. In acest fel vei urma in mod riguros dieta si vei fi motivate pana la capat.
5. Tine un jurnal in care sa iti notezi obiceiurile alimentare. Asigura-te ca in fiecare zi mananci cel putin 3 mese echilibrate si incearca sa nu mananci prea mult sau sa te infometezi. Un asemenea jurnal te poate ajuta sa observe care sunt obiceiurile tale proaste si cum le poti rectifica.
6. Daca iti doresti sa te lasi de un viciu, cum ar fi fumatul, ciocolata, cafeina, alcoolul su sexul – ar trebui sa le iei pe rand. In acest fel corpul tau va avea timp sa se obisnuiasca cu schimbarea.
7. Asigura-te ca incepi ziua bine. Atunci cand sari peste micul dejun e foarte posibil sa mananci prea mult in restul zilei.
8. Pentru a evita mese prea bogate, incearca sa mananci inainte de a ti se face foame, altfel vei manca prea mult. Obisnuieste-ti organismul cu mancare la o anumita ora fixa.
9. Nu incepe sa mananci pana nu te asezi la masa. Evita sa ciugulesti mancare in bucatarie pana nu ajuge in farfuria ta. Daca te trezesti ciugulind in timp ce gatesti atunci ar fi mai bine sa incerci niste guma de mestecat.
10. Bea multe lichide pentru ca organismul tau sa fie hidratat. E mai bines a bei apa inainte de masa. Incearca sa eviti bauturile carbonatate deoarece iti pot crea probleme digestive. Cea mai buna alegere e apa naturala de izvor.
11. Atunci cand mananci ofera-ti ocazia sa te bucuri de arome, mesteca suficient de mult si si pune tacamurile langa farfurie intre inghitituri.
12. In momentul in care ai terminat, depoziteaza restul de mancare, daca e cazul, in frigider. Nu lasa niciodata mancare afara, doar daca cineva nu a terminat mancarea nu inseamna ca trebuie sa o termini tu.
13. Evita sucurile de fructe deoarece acestea contin calorii sub forma de carbohidrati. Secretia ta de insulina va creste si iti va fi foame in curand, deoarece sucul e alcatuit doar din calorii goale. Mai bine ai putea sa bei apa sau ceai de ierburi.
14. Ca sa te simti plina asigura-te ca mananci fibre suficiente. Fibrele ajuta de asemenea in curatarea tractului digestive. Aceasta metoda naturala de curatare iti imbunatateste starea de sanatate.
15. Nu manca multa sare. Cu cat mananci mai multa, cu atat vei vrea si mai multa. Din cauza sarii corpul tau va retine si mai multa apa pentru a face echilibrul de fluide.
16. Citeste cu grija eticheta oricarui produs pe care il cumperi pentru ca poti descoperii calorii ascunse. Ketchup-ul e un exemplu bun.
17. Evita bauturile ce contin cafeina. Iti pot afecta presiunea sanguine, te pot face sa fii mai nervoasa si sa mananci mai mult.