Nu exclude vitaminele si mineralele din alimentatie

Organismul uman are nevoie de minerale si vitamine pentru a fi sanatos, si uneori anumite cure de slabire promoveaza renuntarea la anumite alimente foarte importante pentru sanatate.

Vitamine legume si fructeCalciul este important si ar trebui sa fie asimilat printr-o alimentatie saraca in grasimi. Deoarece produsele lactate (care contin cea mai mare cantitate de calciu) au si multe grasimi, se recomanda un consum moderat al acestor produse.

Exista anumite soiuri de fasole sau legume, si peste de asemenea, care pot asigura cantitatea necesara de calciu, asa ca ai putea incerca aceste alimente ca o alternativa la produsele lactate.

Calciul este esential in evitarea situatiei in care oasele tale sunt lipsite de nutrientii esentiali, iar femeile in mod special sunt foarte susceptibile in aparitia osteoporozei dupa menopauza.

Un studiu facut in California a demonstrate faptul ca acele femei cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani care nu consumau suficient calciu aveau o densitate osoasa mult mai redusa.

O alimentatie corecta si sanatoasa este cheia unei vieti fericite, asa ca ar fi bine sa te asiguri ca mananci alimente care contin suficient calciu. Suplimentele cu calciu exista pe piata si te vor ajuta sa te simti mai bine; aceste suplimente se adreseaza in special femeilor din grupa de risc. Aceste produse sunt disponibile in orice farmacie.

Calciul este acum cunoscut ca un factor care intensifica arderea grasimilor, si nu este un factor care stimuleaza depunerea. Cercetatorii californieni au ajuns la aceasta concluzie deoarece calciul care ajunge in celulele de grasime are proprietatea de a elimina caloriile in exces din organism.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.