Operatiile estetice pentru scaderea in greutate

operatii esteticeChirurgia estetica poate functiona, cu toate ca sunt implicati multi factori in succesul unei operatii; acest articol e folositor pentru a clarifica aceasta optiune. Poti opri pentru totdeauna ingrasarea cu ajutorul chirurgiei estetice? Aceasta procedura a fost studiata intensiv si multe povesti de succes au aparut, atat de multe incat i se acorda o mare atentie.

Exista doua situatii in care doctorii sunt de acord cu chirurgia estetica pentru scaderea in greutate: cand pacientul este obez peste limite sau cand metabolismul este mult prea incet. Totusi, evolutia domeniului medical al chirurgie estetice a determinat tot mai multi oameni sa ia in considerare operatia pentru a slabi.

Cel mai evident motiv pentru a-ti dori sa slabesti este sa arati mai bine, dar nu ar trebui sa fie principala ta motivatie. Chirurgia estetica pentru scaderea in greutate este o chestiune serioasa si nu ar trebui sa fie principala motivatie imbunatatirea aspectului fizic.

Chirurgia estetica pentru scaderea in greutate nu se face doar din ratiuni estetice, poate doar pentru anumite persoane este raspunsul pentru o viata mai lunga si mai sanatoasa. Orice persoana care isi doreste o operatie de acest gen trebuie sa tina cont si de alternative, dar mai ales de motivele pentru care isi doreste operatia; cea mai buna metoda pentru a lua o decizie este consultarea unui specialist si solicitarea parerii celor care au trecut printr-o asemenea experienta.

In mod natural, in momentul in care procedura se va finaliza, persoana trebuie sa planuiasca modalitatea prin care va mentine noul stil de viata cu un dietetician si un psiholog. Pe masura ce trece timpul, rata de succes al operatiilor creste, iar o persoana care a pierdut 50% din greutatea in exces si nu se mai ingrasa in urmatorii 5 ani este considerata un succes.

Totusi rezultatele depind de informarea pacientului inainte de operatie si de talentul chirurgului. In mod normal, pacientul va pierde intre 30-50% din greutatea in plus in cele 6 luni de dupa operatie; intr-un an de la operatie e posibil ca pacientul sa piarda in total 77% din greutatea in plus

Si mai bine, persoanele care au pierdut din greutate prin chirurgie pot sa slabeasca in continuare in procent de 50-60% din greutatea in plus in urmatorii 10-14 ani dupa operatie. Dar deoarece exista alte programe de slabit, ar trebui sa se analizeze toti factorii implicati inainte de a se lua decizia apelarii la chirurgie.

E dificil sa se estimeze rata de succes a oricarei operatii deoarece este influentata de numerosi factori, fara a se lua in considerare varsta si starea de sanatate a pacientului. Dar schimbarea stilului de viata dupa operatie este cheia mentinerii greutatii si va fi necesara o determinare personala a pacientului pentru a avea cele mai bune rezultate.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.