Alimentatia bogata in proteine e benefica pe termen lung

Cura de slabire pe care o alegi este foarte importanta daca iti doresti sa scazi in greutate si sa iti mentii masa musculara; un alt obiectiv ar trebui sa fie diminuarea nivelului de trigliceride, aceasta e cea mai buna metoda de a evita aparitia problemelor de inima si a cancerului.

Nu toate dietele sunt utile; unele iti provoaca in mod constant o senzatie de foame, tentandu-te sa mananci intre mese, in timp ce alte diete nu te ajuta sa nu mai pui la loc kilogramele pierdute.

Un nou studio publicat in “Journal of Nutrition” a demostrat faptul ca o dieta putin mai bogata in proteine e posibil sa aiba rezultate mai bune pe termen lung decat alte cure de slabire.

Au fost analizate doua grupuri, un grup consuma dublul cantitatii de proteine in comparatie cu celalalt grup – au fost descoperite mari diferente cu privire la numarul de kilograme date jos.

La sfarsitul studiului s-a observat ca persoanele din cele doua grupuri au slabit acelasi numar de kilograme, dar cu o diferenta: cei care au consumat mai multe proteine au scapat de mai mult a grasime decat cei care au mancat mai putine proteine.

Proteinele sunt importante pentru mentinerea muschilor, fapt important pentru cei care au ca obiectiv pierderea greutatii pe termen lung, deoarece se stie: cu cat e mai mare masa muscular, cu atat arzi mai multe calorii. In ambele grupuri au scazut cantitatile de LDL (colesterol “rau”) si cantitatea generala de colesterol; totusi nivelul colesterolului a crescut pe termen lung, ceea ce a demonstrat ca acest nivel al colesterolului nu poate fi mentinut printr-o asemenea dieta. Totusi, cu alimentatia bogata in proteine, numarul de trigliceride s-a micsorat – ca atare a scazut si riscul aparitiei bolilor de inima.

E adevarat si faptul ca aceasta dieta este eficienta doar in cazul in care este tinuta in mod corect. Dieta mai bogata in proteine s-a dovedit a fi mai usor de tinut, ca atare si numarul de persoane care au urmat-o a fost mai mare decat numarul de personane care au avut o alimentatie mai saraca in proteine.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.