Nu o data te-ai uitat cu invidie si admiratie totodata la tenul celor din reclamele pentru creme sau pentru diferite produse cosmetice. La prima vedere pare imposibil de realizat, mai ales in cazul in care ai avut mereu mici probleme.
Din fericire exista multe metode de a incerca sa rezolvi intr-o anumita masura aceste nemultumiri.
Dupa iarna tenul tau nu mai este la fel de tonic si luminos ca in timpul verii. Consumul redus de legume si fructe proaspete, temperaturile scazute, oboseala sunt factori care determina deteriorarea tenului tau. Este momentul sa-l ajuti.
In afara de consumul de fructe, legume, ceaiuri verzi si cel putin 2 l de apa plata pe zi sau apa cu lamaie, tenul are nevoie de ingrijire externa.
S-au descoperit diferite masti care salveaza tenul tau de la degradare. Iti voi enumera cateva din cele despre care s-a spus ca au dat cele mai bune rezultate:
1. Pentru ten uscat – o lingurita de miere, o lingurita de ulei de masline si o lingurita de lamaie. Toate acestea amestecate foarte bine se vor aplica pe portiunile cele mai uscate ale tenului tau si vor fi lasate sa actioneze timp de 10 minute, dupa care te vei clati cu apa calduta.
2. Pentru punctele negre – 2 albusuri de ou si malai atat cat sa obtii o pasta mai groasa pe care o vei folosi ca masca. Aceasta va fi aplicata pe toata fata, dar mai ales pe zona ,, T “, unde exista de obicei cele mai mult puncte negre, fiind portiunea ,, grasa “ a tenului tau. Se lasa 10 minute sa actioneze, dupa care se inlatura cu multa apa masand usor dar dar insistent pe zonele cu probleme.    3. Masca de castraveti si rosii s-a dovedit a fi foarte eficienta in ,, repararea “ tenului tau. Se aplica felii de castraveti pe pleoape si pe restul fetei, dar si felii de rosii pe care le presezi usor . Le lasi sa actioneze timp de 15 minute, apoi clatesti cu apa.
4. Pentru acnee se pot face infuzii cu ceai de trei frati patati, musetel (se pot folosi direct plicurile cu plante), tinctura de galbenele, infuzie de busuioc, suc de varza alba sau chiar frunzele putin oparite sau strivite cu facaletul si aplicate pe zonele afectate, masca cu miere, drajdie proaspata si tarate de grau sau faina de ovaz pe care o veti tine pe fata timp de 30 de minute dupa care o veti indeparta cu apa calduta, prosopul de fata trebuie schimbat zilnic sau folositile pe cele de hartie.
5. Petele aparute pe timpul sarcinii, de la soare, din cauza unor afectiuni hepatice, a unor dereglari hormonale se pot ameliora astfel : ungeti fata cu unguent de rostopasca de 2 ori pe zi timp de 6 zile; pentru tenurile grase se recomanda o solutie din infuzie de rozmarin amestecata cu suc proaspat de lamaie; se face o masca din drojdie de bere amstecata cu suc de lamaie.
6. Pistruii pot disparea folosind : lapte amstecat cu catraveti (se taie castravetele felii si se acopera cu lapte proaspat nefiert, apoi se lasa la macerat 2 zile la frigider dupa care se scurge laptele si se foloseste); ceapa are efecte benefice impotriva pistruilor (se rade fin o ceapa, se amesteca cu 3 lingurite de otet si se pastreaza la frigider intr-un vas bine inchis ).
7. Cearcanele apar in momentul in care lichidele nu sunt eliminate in mod corect din organism sau din cauza oboselii. Acestea pot deveni permanente in cazul in care nu le tinem sub control. Pentru acestea folosim : felii de cartofi cruzi aplicate pe cearcane sau infuzie din petale de trandafiri de dulceata sau comprese reci cu ceai de tei.