Este dieta vegetariana nesanatoasa pentru tineri?

Intr-un studiu recent la care au participat 2500 de tineri, rezultatele par sa sugereze faptul ca cei care au o dieta vegetariana sunt mai expusi sa dezvolte un comportament ciudat sau chiar probleme de nutritie.

Tinerii din scolile din Minnesota cu varste cuprinse intre 15 si 20 de ani, au fost studiati de College of Saint Benedict si Saint John’s University din Minnesota. O echipa condusa de Ramona Robinson-O’Brien a studiat greutatea acestor tineri, daca consuma sau nu alcool sau froguri si le-au analizat alimentatia.

In principal fetele aveau o dieta vegetariana, si aceasta optiune nu era aleasa neaparat pentru ca era mai sanatoasa. De multe ori era o alternativa pentru pierderea in greutate. De fapt aproape o patrime din grupul studiat a incercat prin diferite metode nocive sa slabeasca cu ajutorul laxativelor, pilulelor de slabit sau vomitat provocat fortat. Trebuie sa se stie, in special de catre parintii fetelor care au o dieta vegetariana, ca o asemenea alimentatie poate ascunde niste probleme grave de sanatate. Si medicii ar trebui sa ia in considerare acest fapt in momentul in care consulta pacienti de acest gen.

Presiunea societatii in zilele noastre este foarte mare, si este grav deoarece in special fetele tinere ar recurge la orice metode pentru a se alinia “cerintelor”. Pe de alta parte s-a demonstrate faptul ca persoanele care erau vegetariene aveau sanse mai mari sa devina adulti fara probleme de supraponderalitate. Robinson-O’Brien crede ca acest domeniu va avea de castigat daca se vor face niste cercetari mai detaliate – beneficii care se vor rasfrange in special asupra tinerilor in perioada de crestere.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.