Search
Thursday 16 March 2017
  • :
  • :

Te ingrasa cartofii?

Multe persoane se bazeaza pe prejudecata referitoare la eliminarea tuturor carbohidratilor din alimentatie, inclusiv pastele, orezul si cartofii. Cartofii sunt intens consumati de multe persoane, probabil ai observat acest aspect in special din cauza faptului ca in majoritatea meniurilor de tip fast food cartofii nu lipsesc.

Totusi, daca te gandesti mai bine, carbohidratii sunt principala sursa de enegie preferata de organism, si daca ai mancat un cartof (sau orice fel de aliment bogat in carbohidrati) asta nu inseamna ca te vei ingrasa neaparat. Daca inlocuiesti orezul cu un cartof copt iti vei varia alimentatia intr-un mod placut! Daca mananci insa prea multi cartofi caloriile se vor aduna totusi (aceasta problema apare la orice aliment, nu doar la cartofi).

Ca orice alt produs, ar trebui sa consumi cartofi cu moderatie. Poti sa verifici cantitatea de carbohidrati din celelalte alimente pe care le servesti la masa daca vrei sa mananci mai multi cartofi. Daca exagerezi kilogramele se vor acumula fara indoiala.

Daca ai grija de greutate, ar trebui sa consumi cartofi in cantitati moderate – si nu trebuie sa faci greselile comune cum ar fi adaugarea untului, a diferitelor creme sau chiar prajind cartofii.


loading...Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește mai multe:
Alimentatia bogata in proteine e benefica pe termen lung

Cura de slabire pe care o alegi este foarte importanta daca iti doresti sa scazi in greutate si sa iti mentii masa musculara; un alt obiectiv ar trebui sa fie diminuarea nivelului de trigliceride, aceasta e cea mai buna metoda de a evita aparitia problemelor de inima si a cancerului.

Închide